PSG plătește regește! Au ieșit la iveală salariile reale de pe Parc des Princes

Moldoveanu Camelia 05.09.2021, 09:54
PSG plătește regește! Au ieșit la iveală salariile reale de pe Parc des Princes

Mutarea lui Leo Messi la PSG completat lista de super staruri de pe Parc des Princes. Șeicii de la Paris nu se uită la bani atunci când vine vorba de salariile celor mai buni fotbaliști. Jurnaliștii spanioli au dezvăluit contractul real a lui Neymar, brazilianul fiind este protagonistul celui mai scump transfer din istoria fotbalului.

Neymar încasează o avere de la PSG. Care este, de fapt, salariul acestuia

Publicația El Mundo a dezvăluit cifrele reale din spatele contractului brazilianului. Neymar a fost cumpărat de PSG în 2017 de la Barcelona pentru 489.228.117 de milioane de euro. Suma aceasta reprezintă cel mai scump transfer din istoria fotbalului. Până acum niciun club nu a mai îndrăznit să plătească mai mult pentru un jucător. La această sumă se mai adaugă și 222 milioane de euro pentru a activa clauza de reziliere. În total, aproximativ, 490 de milioane de euro.

Pe lângă suma colosală oferită pe jucător, PSG îi plătește starului brazilian și un salariu colosal. Potrivit sursei citate, Neymar a avut scris pe contractul redactat pe data de 3 august 2017 un salariu brut anual de 43.334.400 milioane de euro, pentru o perioadă de cinci ani.

Mai mult, din  sezonul cu numărul șase, PSG îi crește salariul lui Neymar. Mai exact, ajunge să primească pe an 50.556.117 milioane de euro. Fotbalistul a semnat încă un contract cu echipa de pe Parc des Princes până în 2025 și se relatează în presa spaniolă că ar fi rămas la aceeași sumă.

Messi nu câștigă mai mult decât Neymar

Inițial s-a vehiculat că Leo Messi o să primească de la PSG aproximativ 35 de milioane de euro pe sezon. Cifrele contractului fostului star de la Barcelona sunt mult mai mari, de fapt. Noul număr 30 de pe Parc des Princes o să încaseze 41 de milioane de euro, însă a primit și o primă de instalare de 40 de milioane de euro. Pe lângă salariu, șeicii au adăugat în contract mai multe bonusuri de performanță, cum ar fi dacă primește Balonul de Aur sau câștigarea Ligii Campionilor.

Totuși, sunt șanse foarte mici ca starul argentinian să-l depășească la încasări pe prietenul său Neymar. Așa cum Messi are trecute în contract bonusuri și Neymar o să mai fie premiat pentru unele reușite. Dacă luăm în caucul și sezonul bun pe care toată lumea îl anticipează pentru PSG, șeicii o să fie nevoiți să le livreze tuturor prime.

McGregor, „avertisment” pentru Messi pe rețelele de socializare

La fel cum a promis că îl va învinge pe Cristiano Ronaldo, Conor McGregor anunță acum că îl va bate și pe Leo Messi. Nu este vorba despre o luptă în cușcă, ci despre o luptă a încasărilor financiare. În anul 2020, Conor McGregor a fost cel mai bine plătit sportiv din lume. O performanță uriașă, având în vedere că irlandezul vine din luptele în cușcă, un sport devenit popular la nivel mondial destul de recent. Doar în 2020, luptătorul MMA a strâns 180 de milioane de dolari.

Niciun alt sportiv nu s-a putut lăuda cu o asemenea performanță. Locurile doi și trei au fost ocupate de cei doi mari rivali din fotbal, Leo Messi și Cristiano Ronaldo. Messi a strâns 130 de milioane de dolari, cu 10 mai mult decât Ronaldo. Portughezului i-au intrat în conturi „doar” 120 de milioane de dolari, în 2020.

Urmăriți Playsport.ro și pe