PSG și-a ales antrenorul pentru sezonul viitor! Campionul mondial vine să ia Champions League!

Bădulescu Silvian / 19.01.2022, 22:24
PSG și-a ales antrenorul pentru sezonul viitor! Campionul mondial vine să ia Champions League!

Zinedine Zidane o va antrena pe Paris Saint-Germain din vară. Acesta s-a înțeles cu conducătorii clubului de pe „Parc des Princes”. „Zizou” a fost dorit încă din această iarnă, când Mauricio Pochettino a dorit să plece la Manchester United. Părțile au bătut, însă, palma pentru a colabora începând cu 30 iunie 2022.

Zidane a zis „da”

PSG vrea să dea o lovitură de imagine. Potrivit jurnalistului Jose Felix Diaz, parizienii l-au convins pe Zinedine Zidane să spună „da” și să antreneze pe „Parc des Princes” din stagiunea 2022/2023.

La vară, în capitala Franței, este pregătită o restructurare masivă în lotul vicecampioanei țării. Zinedine Zidane va avea rolul de a pune ordine într-un vestiar plin cu vedete și personalități precum Lionel Messi sau Neymar. Emirul Qatarului, cel care controlează PSG, e sigur că „Zizou” este figura emblematică de care echipa are nevoie ca să contracareze impactul generat de eventuala plecare a lui Kylian Mbappe.

Starul francez va semna, cel mai probabil, cu Real Madrid, din postură de jucător liber de contract. PSG i-a făcut o propunere concretă lui Zidane, iar în vestiar este garantată deja venirea sa ca antrenor, începând din vară. „E alesul” susține sursa citată. Interesul lui PSG pentru Zidane nu este deloc nou, iar ambele părți au stabili să înceapă un proiect de la zero, din iulie 2022.

Liber de contract după despărțirea de Real Madrid

Zinedine Zidane e considerat unul dintre cei mai mri fotbaliști din istorie. Francezul a câștigat Cupa Mondială și Campionatul European alături de naționala „cocoșului galic”, precum și trofeul UEFA Champions League cu Real Madrid sau Balonul de Aur.

După ce și-a agățat ghetele-n cui, el a devenit antrenor, pas cu pas, pornind de jos. A antrenat echipa secundă a Realului, fiind și antrenor secund al lui Carlo Ancelotti.

După despărțirea de Real, pe care a antrenat-o în două perioade, acesta nu a semnat cu nimeni. S-a scris în presă despre interesul lui Newcastle United, dar nimic nu s-a materializat. Astfel, cel mai probabil, Zidane ajunge la Paris Saint-Germain, viitoare campioană a Franței, dacă lucrurile rămân așa.

Pe „Santiago Bernabeu”, Zidane este al doilea cel mai titrat antrenor din istoria clubului, după legendarul Miguel Munoz, câștigător a 14 trofee în capitala Spaniei.

„Zizou” a câștigat, din postura de antrenor al echipei Real Madrid, două campionate în Spania (2017, 2020), două Supercupe ale Spaniei (2017, 2020), trei trofee UEFA Champions League consecutive (2016, 2017, 2018), două Supercupe ale Europei (2016, 2017) și două Campionate Mondiale ale Cluburilor (2016, 2017) în perioadele ianuarie 2016 – mai 2018 și martie 2019 – mai 2021.