PSG și-a găsit antrenor! El e alesul șeicilor miliardari pentru sezonul următor: anunțul oficial vine în câteva zile

Ioan Valentin Oprea 18.06.2023, 16:57
PSG și-a găsit antrenor! El e alesul șeicilor miliardari pentru sezonul următor: anunțul oficial vine în câteva zile

Chritophe Galtier e pe făraş la PSG. Chiar dacă a reuşit să aducă titlul la Paris, tehnicianul în vârstă de 56 de ani are zilele numărate la gruparea de pe „Parc des Princes”. Şeicii saudiţi care se află în fruntea lui PSG ar fi stabilit deja numele înlocuitorului acestuia.

Eliminarea prematură din Champions League, încă din faza optimilor de finală, pare să-i fi fost fatală lui Galtier. Presa din Franţa titrează că şefii parizieni se vor aşeza, săptămâna viitoare, la masă cu Galtier, pentru a pune la punct o reziliere amiabilă a contractului.

Luis Enrique, succesorul lui Galtier

Chiar dacă pe lista scurtă a favoriţilor pentru a-l succeda pe Galtier se afla şi fostul antrenor principal al lui Bayern Munchen, Julian Nagelsmann, francezii ar fi optat, în cele din urmă, pentru Luis Enrique.

Acesta este fără angajament, după ce s-a despărţit de naţionala Spaniei, în urma Campionatului Mondial. Primele contacte între Luis Enrique şi reprezentanţii lui PSG ar fi avut deja loc, iar jurnaliştii de la celebra publicaţie L’Equipe au anunţat că este de aşteptat ca săptămâna viitoare să se oficializeze numirea în funcţie a acestuia.

Ce se întâmplă cu Neymar şi Mbappe?

PSG nu e la prima tentativă de a-l aduce pe Luis Enrique, pe „Parc des Princes”. În 2018, tehnicianul iberic s-a aflat, de asemenea, în vederile formaţiei din Hexagon, dar negocierile nu au avut un deznodământ fericit.

PSG l-a pierdut deja, în această perioadă de mercato, pe Leo Messi şi nu este exclus ca şi Neymar să fie lăsat să plece. Saudiţii de la Ah-Hilal s-au arătat dornici să obţină semnătura fotbalistului brazilian.

Kylian Mbappe, celălalt star din linia de atac a parizienilor, va continua în schimb, cel mai probabil, să joace pentru francezi încă un an de zile. Vârful de 24 de ani a anunţat totuşi că din 2024 încolo îşi va găsi o altă echipă. Acesta a refuzat să îşi reînnoiască contractul.

Urmăriți Playsport.ro și pe