PSG și Real Madrid, în luptă pentru trei fotbaliști U20! Transferurile spectaculoase pentru care se negociază chiar în aceste momente

Olteanu Ștefan 07.11.2022, 14:21
PSG și Real Madrid, în luptă pentru trei fotbaliști U20! Transferurile spectaculoase pentru care se negociază chiar în aceste momente

Mai sunt aproximativ două luni până la deschiderea următoarei ferestre de transferuri, însă marile cluburi, precum PSG și Real Madrid, au început deja să negocieze pentru viitoarele mutări. Trei fotbaliști U20, dintre care doi de la Borussia Dortmund, se află pe listele de achiziții de la PSG și Real.

Bellingham, Moukoko și Endrick sunt cei trei fotbaliști U20 pentru care PSG și Real Madrid se luptă

PSG și Real Madrid vor să își întinerească loturile în perioada următoare, iar cele două mari cluburi au pus ochii pe trei fotbaliști U20 de la Borussia Dortmund și Palmeiras.

Este vorba despre Jude Bellingham (19 ani) și Youssoufa Moukoko (17 ani), ambii de la Dortmund, în timp ce din Brazilia jucătorul pe care granzii au pus ochii este Endrick (16 ani).

De departe, cel mai greu de achiziționat dintre cei trei va fi Bellingham. Deși are doar 19 ani, acesta este deja titular incontestabil la Dortmund, iar în naționala de seniori a Angliei a adunat nu mai puțin de 17 prezențe. Mai mult, Transfermarkt îl evaluează la uriașa sumă de 90.000.000 de euro, iar contractul său pe Signal Iduna Park mai este valabil până în iunie 2025.

Totuși, potrivit francezilor de la Foot Mercato, Bellingham ar putea pleca de la Dortmund chiar în această iarnă. Iar având în vedere condițiile în care se află jucătorul, jurnaliștii francezi susțin că PSG are un plus în fața lui Real Madrid la negocieri, deoarece este dispusă să ofere mai mulți bani în campania de achiziții din ianuarie.

Totodată, PSG este în căutarea disperată a unui mijlocaș central, iar Jude Bellingham ar putea reprezenta o soluție de viitor.

Youssoufa Moukoko și Endrick sunt ceva mai accesibili

Un alt jucător care se află pe lista granzilor PSG și Real Madrid este Youssoufa Moukoko. Acesta evoluează pe postul de atacant central și îi este coleg lui Bellingham la Borussia Dortmund.

Deși a debutat la o vârstă foarte fragedă în tricoul primei echipe, Moukoko a ajuns să fie o soluție importantă în angrenajul lui Dortmund abia în sezonul 2022 – 2023. Iar cifrele sale din prima jumătate a stagiunii sunt cel puțin promițătoare. În 20 de meciuri jucate pentru Dortmund, el a marcat 6 goluri și a oferit 6 pase decisive.

Cotat la 15.000.000 de euro de Transfermarkt, Moukoko este cel mai avantajat dintre cei trei fotbaliști menționați anterior, deoarece în iunie 2023 îi va expira contractul cu Dortmund. Astfel, fie va putea fi transferat în ianuarie pentru o sumă modică, fie va semna și va pleca din postura de jucător liber la finalul sezonului.

Youssoufa Moukoko nu a debutat încă în prima reprezentativă a Germaniei, dar la U21 a marcat 6 goluri în 5 meciuri jucate.

Prețul lui Endrick este de 45.000.000 de euro

Și, nu în cele din urmă, un alt jucător pe care îl curtează PSG și Real Madrid este Endrick. Brazilianul evoluează, la fel ca Moukoko, pe postul de atacant central și are o cotă de piață identică, respectiv 15.000.000 de euro.

Însă, spre deosebire de Moukoko, Endrick mai are contract cu Palmeiras până în iunie 2025, iar clubul solicită în schimbul său suma de 45.000.000 de euro.

Endrick a evoluat în acest sezon cinci meciuri pentru echipa mare a lui Palmeiras, reușind să înscrie 3 goluri și să ofere o pasă decisivă.

În tricoul Braziliei U17, Endrick a marcat 5 goluri în 4 apariții.

Urmăriți Playsport.ro și pe