Puștiul minune al tenisului mondial și-a spulberat rivalul din finala de la Madrid. Carlos Alcaraz i-a șocat pe specialiști

Gabriel-Alexandru Ioniță 08.05.2022, 23:52
Puștiul minune al tenisului mondial și-a spulberat rivalul din finala de la Madrid. Carlos Alcaraz i-a șocat pe specialiști

Carlos Alcaraz i-a uimit pe toți specialiștii din lumea tenisului cu parcursul său de la turneul de la Madrid. După ce i-a eliminat pe rând pe Rafael Nadal și Novak Djokovic în sferturi și în semifinale, spaniolul de doar 19 ani l-a zdrobit în finală pe germanul Alexander Zverev.

A fost 6-3, 6-1 pentru iberic, după doar 64 de minute de joc. Și jumătate din aceste game-uri au fost câștigate la 0. De asemenea, în primul set, Carlos Alcaraz a pierdut doar trei puncte pe propriu serviciu. O performanță absolut fabuloasă la acest nivel.

Carlos Alcaraz, demonstrație de forță la turneul de la Madrid

Alcaraz a bifat mai multe recorduri în urma parcursului excelent de la Madrid. El a devenit primul tenismen din circuitul mondial care îi învinge în cadrul aceluiași turneu pe „titanii” Rafael Nadal și Novak Djokovic.

De asemenea, el a ajuns la al doilea turneu de tip Masters câștigat și la al patrulea turneul per total cucerit în acest sezon. Astfel, ibericul conduce clasamentul trofeelor câștigate în acest sezon competițional.

Va fi spaniolul noul „rege al zgurii” după retragerea lui Nadal?

Carlos Alcaraz este deja considerat drept urmașul lui Rafael Nadal în circuitul ATP, în ceea ce privește capacitatea de a juca pe zgură. Tânărul spaniol este de asemenea văzut drept unul dintre principalii favoriți la câștigarea ediției din acest an a turneului de la Roland Garros.

Totuși, Alcaraz a ținut să sublinieze că nu îi va fi deloc ușor să performeze la același nivel și în cadrul unui turneu de Grand Slam. Asta pentru că acolo se joacă pe sistemul „cel mai bun din 5 seturi, iar meciurile sunt mult mai lungi decât la turneele obișnuite.

Este un pic diferit când se joacă în cinci seturi. A juca în sistemul cel mai bun din cinci înseamnă că petreci mai mult timp pe teren. Trebuie să fii concentrat o perioadă mai lungă și, să joci cu acest tip de jucători, foarte experimentați, este mai greu. Dar eu sunt pregătit”, a spus Carlos Alcaraz când a fost întrebat despre acest subiect.

Chiar înainte de finala cu Alexander Zverev, Carlos Alcaraz a primit unul dintre cele mai mari complimente posibile în lumea tenisului. Antrenorul american Rick Macci a spus că spaniolul are potențialul de a deveni cel mai mare tenismen din istorie.

I-am văzut pe Federer, Nadal și Djokovic când erau tineri. Însă în ultimii 30 de ani nu am văzut pe nimeni cum e Carlos Alcaraz! Îl văd pe acest băiat devenind cel mai mare jucător din istorie”, a spus acesta potrivit firstsportz.com.

Șapca misterioasă etalată de Ion Țiriac la turneul de la Madrid. Miliardarul român, lecție de patriotism

Urmăriți Playsport.ro și pe