Putin recunoaște în premieră implicarea lui Roman Abramovich în negocierile de pace

Giosanu Catinca 25.03.2022, 16:05
Putin recunoaște în premieră implicarea lui Roman Abramovich în negocierile de pace

Președintele rus Vladimir Putin a recunoscut că Roman Abramovich s-a implicat în negocierile de pace dintre Ucraina și Rusia. Anunțul a fost făcut de către Dmitri Peskov, oficial care îl reprezintă pe șeful statului rus la Kremlin.

Noi dezvăluiri despre Roman Abramovich

Vladimir Putin a confirmat faptul că oligarhul Roman Abramovich a jucat un rol important în tratativele dintre Rusia și Ucraina, țară căreia Putin i-a pus gând rău.

Negocierile pentru pace dintre ruși și ucraineni continuă, căci părțile implicate nu au reușit să ajungă nici până acum la un consens. Roman Abramovich, un oligarh din cercul actualei puteri de la Kremlin, s-a implicat și el în tratativele dintre cele două țări care se războiesc de o lună de zile. Omul de afaceri rus cu cetățenie israeliană a fost dat de gol de purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin.

Vladimir Putin a aprobat personal implicarea lui Roman Abramovici în negocierile de pace ale Rusiei cu Ucraina.”, potrivit a două persoane cu cunoștințe directe despre această problemă.

Putin a indicat că Abramovich a ajutat la începerea negocierilor de încetare a focului între Kiev și Moscova la sfârșitul lunii februarie. El a spus, de asemenea, că omul de afaceri rus nu a făcut niciodată parte din anturajul său.”, a dezvăluit purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, conform Financial Times.

Abramovich, implicat în negocierile pentru pace

Despre Abramovich s-a mai spus că s-ar fi deplasat în Belarus la solicitarea Kievului. Jurnaliștii din străinătate au lămurit cum au stat lucrurile și ce s-a întâmplat, de fapt.

După ce a primit sprijinul lui Putin, Abramovich s-a întâlnit cu un înalt oficial din biroul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru a ajuta la stabilirea discuțiilor”, au completat persoanele apropiate președintelui, conform sursei anterior citate.

Presa străină arată că cele două părți au discutat despre un plan tentativ de a înceta invazia Rusiei asupra Ucrainei. Cu toate acestea, Ucraina și aliații săi occidentali se tem că Moscova ar putea folosi discuțiile ca un truc pentru a câștiga timp pentru ca trupele sale să se regrupeze și să conducă o ofensivă terestră reînnoită.

Oligarhul s-a întâlnit cu un oficial din biroul președintelui ucrainean

Oficialii occidentali neagă că Abramovich a fost implicat în tratativele dintre Rusia și Ucraina. Alte persoane sunt de părere că oligarhul rus ar fi încercat să îi influențeze pe politicieni pentru a se proteja pe sine. Interesul său ar fi acela de a nu piarde controlul asupra activelor sale din Marea Britanie, inclusiv Chelsea Football Club.

Delegațiile țărilor care se războiesc de mai bine de trei săptămâni poartă în continuare discuții pentru pace. Diferența este că tratativele se desfășoară în format video, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov.