Putin, sfidat în cel mai crunt mod de încă un sportiv rus. Imaginile cu Andrey Rublev au devenit virale

Gabriel-Alexandru Ioniță / 26.02.2022, 09:00
Putin, sfidat în cel mai crunt mod de încă un sportiv rus. Imaginile cu Andrey Rublev au devenit virale

Vladimir Putin primește lovitură după lovitură după ce a decis să atace militar la scară largă Ucraina. După toate sancțiunile impuse deja Rusiei, atât economic, cât și sportiv, liderul de la Kremlin este din ce în ce mai contestat în întreaga lume, dar chiar și de către propriul popor.

Se vorbește foarte mult despre faptul că Vladimir Putin a decis să inițieze invazia Ucrainei în primul rând pentru că se bazează pe susținerea necondiționată a simpatizanților săi din Rusia, care nu sunt deloc puțini. Numai că președintele Federației Ruse a fost surprins să vadă că în țara sa au existat proteste care au condamnat decizia sa, inclusiv în capitala Moscova.

Tot mai mulți sportivi ruși condamnă agresiunea lui Putin asupra Ucrainei

Mulți cetățeni ruși nu sunt de acord cu acțiunile întreprinse de Putin în ultimele zile. Iar printre aceștia se numără și sportivi extrem de cunoscuți la nivel mondial.

Primul care și-a manifestat dezaprobarea față de atacul Ucrainei a fost Fedor Smolov. Internaționalul rus în vârstă de 32 a postat pe Instagram mesajul extrem de sugestiv „Nu războiului!”.

Exemplul său a fost urmat și de un alt sportiv de anvergură din Rusia. Tenismenul Andrey Rublev se află în acest moment pe locul 7 în clasamentul ATP.

Sportivul de 24 de ani traversează o perioadă excelentă în circuitul mondial. El a câștigat săptămâna trecută la Marseille atât turneul de simplu, cât și pe cel de dublu, iar acum a ajuns până în finală la Dubai.

În semifinale, el a trecut de polonezul Hubert Hurkacz, scor 3-6, 7-5, 7-6(5). La finalul partidei, Rublev a fost invitat să scrie deja celebrul mesaj pe camera de filmat. Deși de obicei jucătorii se semnează pe aceasta, jucătorul rus a ales să transmită un mesaj în contextul luptelor din Ucraina: „Nu războiului, vă rog!”.

Problemele cu care se confruntă Andrey Rublev în această perioadă din cauza naționalității sale

Astfel, devine destul de evident că Vladimir Putin nu are parte de susținerea întregii populații a Rusiei în demersul său, așa cum ar fi tentat să creadă. Andrey Rublev s-a exprimat în legătură cu acest subiect și în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o joi.

El s-a arătat extrem de afectat de ce se întâmplă în Ucraina și a transmis un mesaj de pace. De asemenea, Rublev a vorbit și despre tratamentul la care este supus în aceste zile din cauza naționalității sale.

În momentele astea realizezi cât de lipsit de importantă e meciul tău. Nu mai contează. Ce se petrece în lume e teribil. Realizezi cât de important e să ai liniște, cât de importantă e pacea și să îi respecți pe ceilalți indiferent de circumstanțe, să arăți unitate. Ar trebui să avem grijă de planeta asta și unii de ceilalți. Pentru mine asta e cel mai important.

Normal că am primit mesaje urâte pentru că sunt rus. Nu pot reacționa. Eu vreau doar pace. Chiar dacă vor arunca cu pietre în mine, eu voi răspunde cu pace. Asta îmi doresc. Nu vreau să fiu agresiv”, a spus tenismenul rus.