Rădoi l-a convocat la națională, dar Răzvan Lucescu nu e mulțumit de randamentul lui: ”M-a dezamăgit!”

Giosanu Catinca / 01.10.2021, 21:53
Rădoi l-a convocat la națională, dar Răzvan Lucescu nu e mulțumit de randamentul lui: ”M-a dezamăgit!”

Răzvan Lucescu, antrenorul celor de la PAOK Salonic, s-a arătat nemulțumit de evoluția unui jucător convocat la naționala lui Mirel Rădoi. Tehnicianul l-a criticat pe elevul său, după pasul greșit din Conference League.

Răzvan Lucescu, dezamăgit de Mitriță

Alexandru Mitriță s-a aflat în lotul lui Răzvan Lucescu la meciul cu Slovan Bratislava în grupele Conference League. Cele două formații au remizat, scor 1-1, însă internaționalul român l-a dezamăgit pe antrenorul său. Răzvan Lucescu așteaptă altceva de la Mitriță.

Am început bine meciul, am marcat, dar nu trebuia să primim acel gol, mai ales atât de rapid. (…)

Jucătorii au alergat, și-au dorit, dar am fost mereu cu un moment în urmă. Pas cu pas, am început să pierdem din energie, iar jucătorii care au intrat nu au reușit să facă diferența. Spre final, a părut dificil să înscriem. Nu am avut mintea limpede, pentru că au fost două-trei mingi foarte bune în ultima treime, dar interpretarea fazelor a fost greșită. Per total, am fi trebuit să câștigăm meciul. Adversarii au avut strategia de a aștepta greșeala noastră, pentru a lovi pe contraatac. A fost o problemă mentală, nu fizică. Jucătorii au alergat, dar nu au interpretat corect anumite faze. (…)

În Conference League suntem în poziție bună pentru a ne califica. Mergem la Bratislava pentru a câștiga, sunt sigur că ei vor avea o strategie diferită, având în vedere că joacă pe teren propriu. Nu s-a schimbat nimic în privința calculelor pentru calificare.”, a comentat Lucescu jr.

”Ar fi trebuit să finalizeze în anumite situații, în loc să centreze”

După cel de-al doilea meci din grupele UEFA Conference League, Răzvan Lucescu i-a reproșat lui Mitriță că „în unele situații a centrat în loc să finalizeze”.

Mitriță este un jucător care are calități tehnice pentru a fi decisiv, pentru a dribla. Va mai pierde mingi în astfel de situații, dar principala lui caracteristică este să riște mult, să aibă accelerări, să depășească adversarii și să creeze oportunități de gol. Sunt puțin dezamăgit, pentru că ar fi trebuit să finalizeze în anumite situații, în loc să centreze. Trebuie să se adapteze și să colaboreze mai bine cu ceilalți jucători. Este un jucător care ne poate ajuta foarte mult în momente dificile, când jocul este blocat.”, a mai spus antrenorul grecilor, la conferința de presă.

După remiza cu Slovan Bratislava, echipa antrenată de Răzvan Lucescu ocupă locul al doilea în Grupa F din Conference League. Danezii de la Copenhaga, următorul adversar al Paok, sunt pe primul loc. Ei au obținut şase puncte după primele două meciuri.