Radu Banciu atac violent la Edi Iordănescu! „Du-te și antrenează la CSM Reșița. Cât de bou să fii?”

Gabriel-Alexandru Ioniță 28.03.2022, 22:10
Radu Banciu atac violent la Edi Iordănescu! „Du-te și antrenează la CSM Reșița. Cât de bou să fii?”

Radu Banciu l-a făcut praf pe Edi Iordănescu după debutul nefericit al acestuia pe banca echipei naționale a României. Însă nu neapărat pentru rezultatul în sine sau pentru jocul prestat de România, ci pentru un detaliu care nu a fost observat de multă lume.

Jurnalistul a subliniat faptul că selecționerul a notat de mai multe ori pe un carnețel în timpul meciului cu Grecia, jucat pe stadionul Steaua. Iar în opinia sa, acest lucru este de neconceput în anul 2022.

Discurs dur al lui Radu Banciu la adresa lui Edi Iordănescu după înfrângerea cu Grecia

Din acel moment, a urmat un lung șir de explicații date în acest sens de Radu Banciu în stilul său inconfundabil. El chiar l-a trimis pe Edi Iordănescu să antreneze la CSM Reșița, întrucât, în opinia sa, la echipe de acest gen se mai poate purta notatul ideilor pe carnețel în timpul meciurilor.

Primul meci al lui Edi a fost şi antepenultimul, acest 0-1 cu Grecia. O echipă neînmatriculată, care nu există nici ca turism, nici ca fotbal. O naţională searbădă, fără logică, necalificată pe niciunde. Ei bine, Edi a pierdut. Cu notiţele alea ale lui din vremea lui Teaşcă. Titi Teaşcă, în anii 1960-1970, avea dreptul să ia notiţe. Pentru că, dacă nu venea ziarul Sportul a doua zi la chioşc, nu aveai echipa. Urla după aia Teaşcă la jucători. Atunci era normal să iei notiţe. Dar azi cum să iei? Când toate statisticile vin într-o secundă. La ce ţi-ar mai trebui notiţele respective? Sau joacă X şi 0? Cât de bou să fii să mai iei notiţe? Sau e atât de insuportabil fotbalul pe care-l produci încât nu te poţi uita la el?

„Ăla îți ia imagini din dronă și tu stai să notezi tâmpenii?”

Transmitem asta tuturor tolomacilor care se cred antrenori. Nu mai ai pentru ce să iei notiţe. Ce scrii tu nu are nicio valoare. Poţi fi subiectiv, prost, neinstruit. Pe când statistica nu e! Şi acolo ai toate detaliile: cât a fugit în stânga, în dreapta, cât a slăbit, cât s-a îngrăşat, ce a citit în timpul meciului. Prostiile pe care le scrii tu nu au nicio importanţă. Dacă vrei, într-adevăr, să-ţi conduci echipa spre ceva. Rămâne o enigmă pentru ce mai notează aceşti antrenori. Ăsta este, domnule Burleanu, selecţionerul pe care l-aţi ales cu Stoichiţă. V-aţi dus în toată lumea şi v-aţi oprit la Edi, care ce face? Ia notiţe! Un meci România – Grecia merită mai mult de două rânduri? Nu, bineînţeles! Trăiţi într-o lume pe care nu o înţelegeţi. Du-te la CSM Reşiţa şi antrenează, nu ai ce căuta la naţională! Ăla îţi ia imagini şi statistici din dronă şi tu stai să notezi tâmpenii pe carneţel? Sau treci nişte numere de telefon să nu uiţi să suni vreo mândră”, a spus Radu Banciu în cadrul emisiunii pe care o realizează la Look Sport, „Fotbal All Inclusive”.

Edi Iordănescu despre problemele uriașe din lotul României: „Am avut trei focare: viroză, gripă și Covid! Sper că am epuizat acum ghinioanele”