Radu Drăgușin i-a luat fața lui Daniele Rugani în pregătiri. Presa din Italia: “Românul, mult mai bun decât italianul”

Sorin Chiriac / 25.07.2021, 16:42
Radu Drăgușin i-a luat fața lui Daniele Rugani în pregătiri. Presa din Italia: “Românul, mult mai bun decât italianul”

Radu Drăgușin i-a luat fața lui Daniele Rugani în pregătiri. Fundașul central român în vârstă de numai 19 ani se află înaintea celui de-al doilea sezon la echipa mare a lui Juventus. Drăgușin a fost debutat de Andrea Pirlo într-un meci de UEFA Champions League împotriva echipei antrenate de Mircea Lucescu, Dinamo Kiev. Ulterior, internaționalul de tineret a mai bifat câteva minute într-un meci de Serie A cu Genoa. De asemenea, a fost integralist în două meciuri de Cupa Italiei, din nou împotriva celor de la Genoa și împotriva lui Spal.

În această vară s-a scris foarte mult despre o eventuală plecare a lui Drăgușin la Sassuolo.  Fotbalistul român ar fi urmat să fie folosit de Juventus ca monedă de schimb în afacerea Locatelli, mijlocașul central care a impresionat la EURO 2020 pentru „Squadra Azzurra”. În cele din urmă Drăgușin a rămas la Torino, cel puțin pentru moment. Și a început pregătirile alături de echipa preluată în această vară de Massimiliano Allegri.

Radu Drăgușin i-a luat fața lui Daniele Rugani în pregătiri. Presa din Italia: “Românul, mult mai bun decât italianul”

Radu Drăgușin a fost titular în meciul amical câștigat de Juventus cu scorul de 3-1 în fața celor de la Cesena. De Winter, McKennie și Soule au adus victoria „Bătrânei Doamne” într-o partidă în care Allegri s-a bazat exclusiv pe rezervele din sezonul trecut. Juventus se află încă la începutul perioadei de pregătire. Iar fotbaliștii importanți ai echipei sunt în continuare în vacanță după Campionatul European și Copa America.

Drăgușin a reușit să îi impresioneze pe jurnaliștii italieni de la Tuttosport. Ei au apreciat că evoluția fotbalistului român a fost mai solidă decât cea a lui Daniele Rugani, colegul său din centrul defensivei. „Românul, mult mai bun decât italianul”, au scris italienii. Această apreciere reprezintă un punct important de plecare pentru Drăgușin înaintea noului sezon. Mai ales în condițiile în care Rugani este un fotbalist cu mult mai multă experiență în Serie A.

Drăgușin a fost anunțat de Allegri că va face parte din lotul echipei mari în sezonul viitor

Recent, impresarul lui Radu Drăgușin, Florin Manea, a dezvăluit că fotbalistul a avut o discuție cu Allegri. Antrenorul italian i-a transmis că din acest sezon va face pasul definitiv în lotul echipei mari a lui Juventus. Progresul din ultimul an al lui Drăgușin este cu atât mai remarcabil cu cât el nu a neglijat școala și a obținut o notă foarte mare la examenul de Bacalaureat.

A luat bacul cu nota 9.16, chiar bine. Am vorbit cu el, face două antrenamente pe zi. A zis ca a vorbit și Allegri cu el. I-a zis ca se va muta în vestiarul echipei mari. Acolo sunt două vestiare, ale tinerilor și ale echipei mari.Face antrenamente grele, stă acolo la baza lor. E Juventus, e normal să fie greu”, a spus Florin Manea înaintea meciului dintre Rapid și Chindia Târgoviște din prima etapă a Ligii 1.