Rafael Nadal a explicat eliminarea de la Roma: „Am din nou dureri”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 13.05.2022, 11:08
Rafael Nadal a explicat eliminarea de la Roma: „Am din nou dureri”

Rafael Nadal, locul 4 în clasamentul ATP, a fost eliminat în optimile de finală ale turneului de la Roma de către canadianul Denis Shapovalov, numărul 16 mondial, cu scorul de 6-1, 5-7, 2-6. După meci, spaniolul în vârstă de 35 de ani a explicat că s-a confruntat cu dureri foarte mari în timpul acestui joc, din cauza problemelor medicale pe care le are deja de mai mult timp.

Rafael Nadal a dezvăluit prin ce chin a trecut în timpul meciului cu Denis Shapovalov din optimile turneului de la Roma

Este cunoscut faptul că Rafael Nadal suferă de sindromul Muller-Weiss, care se manifestă prin formarea unei necroze a osului navicular. Este vorba despre o maladie extrem de rară, care este incurabilă. Astfel că sportivul iberic, la fel ca ceilalți oameni care se confruntă cu această problemă, trebuie să învețe să se adapteze și să trăiască cu aceasta.

Doar că pentru un sportiv de performanță, și mai ales pentru unul de acest nivel, acest lucru este extrem de complicat. Asta pentru că cei care suferă de această afecțiune au momente în care pur și simplu nu fac față durerii provocate de ea.

Rafael Nadal a dezvăluit că acest lucru i s-a întâmplat lui în timpul meciului cu Shapovalov. El a explicat că durerea a apărut undeva la jumătatea setului secund, iar la un moment dat în timpul meciului a devenit chiar de nesuportat.

Am din nou dureri la picior. Nu m-am accidentat, sunt un jucător care trăieşte cu această accidentare. Nu este nimic nou. Asta este. Din păcate, cotidianul meu este dificil. Dar şi aşa, încerc să fac cât pot mai bine. Evident, uneori îmi vine greu să accept situaţia. Este frustrant uneori când nu mă pot antrena normal timp de mai multe zile. Dar astăzi am reînceput să sufăr la mijlocul setului doi. Iar la un moment dat a devenit insuportabil. Este o durere care vine şi pleacă. Uneori mai puternică, alteori mai puţin. Astăzi (joi), a fost mai rău. Nu ştiu cum va fi peste două zile, peste o săptămână. Efectiv nu ştiu”, a spus Nadal, conform site-ului ATP.

Va putea spaniolul juca la Roland Garros?

Nu este prima dată când Rafael Nadal are mari probleme în circuitul mondial din cauza acestei probleme medicale cu care se confruntă. Campionul spaniol a fost nevoit chiar să încheie sezonul trecut, încă din luna august, în urma durerilor uriașe. În aceste condiții, performanța obținută de el în acest an la Australian Open, unde a câștigat trofeul după o finală epocală cu rusul Daniil Medvedev, este cu atât mai lăudabilă.

Rămâne acum de văzut dacă Nadal va putea participa la turneul de la Roland Garros, care va debuta peste 10 zile. Este cunoscut faptul că acesta este turneul său preferat. Spaniolul s-a impus de nu mai puțin de 13 ori, un record absolut în circuitul mondial.

Rafael Nadal a vorbit despre aceste probleme fizice și la scurt timp după eliminarea de la Madrid. „Corpul meu este ca o mașină veche”