Rafael Nadal, îngenuncheat la Turneul Campionilor. Fostul lider mondial nu a avut nicio șansă în meciul cu americanul Taylor Fritz

George Drafta 14.11.2022, 12:02
Rafael Nadal, îngenuncheat la Turneul Campionilor. Fostul lider mondial nu a avut nicio șansă în meciul cu americanul Taylor Fritz

Turneul Campionilor a debutat duminică la Torino cu două rezultate care nu au confirmat calculele hârtiei.

Cel mai surprinzător deznodământ a fost consemnat în meciul susţinut de Rafael Nadal. Spaniolul a fost bătut de americanul Taylor Fritz, în două seturi. 7-6, 6-1 a fost scorul disputei care as-a întins pe durata unei ore şi 39 de minute. Învingătorul sa răzbunat astfel pentru înfrângerea sferită în faţa ibericului in sferturile de finală de la Wimbledon. Fritz încearcă să profite de şansa care i s-a ivit având în vedere că el a obţinut drept de participare la ediţia din acest an doar în urma abandonului lui Carlos Alcaraz. Spaniolul a suferit o accidentare care l-a făcut indisponibil pentru ultima competiţie majoră din acest an.

Americanul în vârstă de 25 de ani a fost mai exact în tiebreakul primului set, câştigat cu 7-3. iar avântul luat i-a permis să abordeze cu mai multă încredere actul secund. Unul în care Nadal a excelat la capitolul greşeli neforţate, el adunând în total 22 de asemenea erori, faţă de doar 10 trecute în dreptul adversarului său.

Taylor Fritz se află pe locul 9 ATP şi a ajuns la Torino după retrgerea lui Carlos Alcaraz
Taylor Fritz se află pe locul 9 ATP şi a ajuns la Torino după retrgerea lui Carlos Alcaraz

Triumf nordic

În primul meci al zilei, Casper Ruud a avut câştig de cauză în disputa cu un jucător aflat în mare formă în ultima perioadă. Pe locul 6 în clasamentul, ATP, Felix Auger-Aliassime, a cedat în faţa norvegianului minune, scor 7-6, 6-4. La fel ca în partida dintre Nadal şi Fritz, primul set s-a decis în tie-break. Norvegianul şi l-a adjudecat la 4, imbold suficient pentru ca în actul secund tot el să triumfe, 6-4. A fost a şasea întâlnitre dintre cei doi în circuitul masculin. Iar Ruud are avantaj clar acum, 4-2. Cei doi se mai întâlniseră în acest an şi la Montreal, acolo unde nordicul s-a impus în condiţii similare.

Luni sunt programate meciurile din cadrul grupei roşii la Turneul Campionilor. Medvedev va da piept cu conaţionalul său Rubliov, în timp ce sârbul Djokovic se va confrunta cu grtrecul Tsitsipas.

În grupa verde în care s-au consemnta ieri primele două dispute, jucătorii vor avea o zi de pauză. Urmând ca marţi să fie programată etapa a doua. Învinşii de duminică, Nadal şi Auger-Aliassime vor mai primi o şansă la semifinale, după duelul lor direct. Apoi va avea loc înfruntarea celor care au pornit cu dreptul în competiţie. Casper Ruud îşi va măsura forţele cu americanul Taylor Fritz. Pentur Nadal, Turnel campionilor a reprezentat mai mereu o fata Morgana. Este singurul important din circuit pe care sportivul nu a reuşit să şi-l treacă în plamares. Are două finale, ambele pierdute, în 2010 şi 2013.