Rafael Nadal s-a întors pe teren și vrea să impresioneze la US Open

Catinca Giosanu 27.07.2022, 16:55
Rafael Nadal s-a întors pe teren și vrea să impresioneze la US Open

Rafael Nadal s-a înscris pe lista participanţilor la turneul US Open, ultimul de Grand Slam al anului. Jucătorul de tenis spaniol a bifat miercuri primul antrenament după accidentarea suferită în sferturile de finală de la Wimbledon, în partida cu Taylor Fritz. Ibericul vrea să impresioneze la US Open.

Rafael Nadal e pe lista de intrare la US Open

Rafael Nadal, care a cucerit al 14-lea său trofeu pe zgura de la Roland Garros, s-a întors pe terenul de tenis. El a fost nevoit să stea departe de sportul alb o perioadă de timp. Spaniolul s-a accidentat la abdomen în meciul cu americanul Taylor Fritz (24 de ani) și a avut nevoie de o lungă perioadă de recuperare.

Jucătorul profesionist de tenis și-a anunțat fanii, printr-o postare pe rețelele de socializare, că a revenit pe terenul de tenis. El s-a antrenat marți la academia sa din Mallorca. O mulțime de spectatori au urmărit antrenamentul lui Rafael Nadal din tribunele complexului din Mallorca.

Înapoi la muncă.”, a scris Rafa Nadal în dreptul imaginii postate.

 

Sârbul Novak Djokovic figurează și el pe lista jucătorilor înscriși la US Open 2022, însă organizatorii ultimului Grand Slam al anului au subliniat că vor respecta legile Statelor Unite, care în acest moment nu permit cetățenilor nevaccinați să intre în țară.

Djokovic figurează drept cap de serie nr. 7 pe lista prezentată de organizatorii Grand Slamului de la New York. Totuși, el va fi nevoit să aștepte o decizie finală a autorităților.

Potrivit regulamentului ITF pentru turneele de Grand Slam, toți jucătorii eligibili sunt introduși automat pe tabloul principal, în baza clasamentului întocmit cu 42 de zile înainte de prima zi a turneului.

US Open nu prevede vaccinarea obligatorie pentru jucători, dar va respecta poziția Guvernului SUA privind accesul în țară pentru persoanele nevaccinate”, se arată într-un comunicat remis de organizatorii de la US Open.

Urmăriți Playsport.ro și pe