Ralf Rangnick și-a stabilit prima țintă la Manchester United. Fotbalistul din Bundesliga cu care germanul vrea să „betoneze” linia de mijloc a „diavolilor roșii”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 13.01.2022, 08:00
Ralf Rangnick și-a stabilit prima țintă la Manchester United. Fotbalistul din Bundesliga cu care germanul vrea să „betoneze” linia de mijloc a „diavolilor roșii”

Ralf Rangnick este văzut de către conducerea și fanii lui Manchester United drept omul ideal pentru a salva acest sezon destul de dificil pe care îl traversează formația de pe Old Trafford. Antrenorul german în vârstă de 63 de ani a preluat echipa în mare criză după mandatul lui Ole Gunnar Solskjaer.

Fostul tehnician al celor de la RB Leipzig și Lokomotiv Moscova a strâns deja 7 meciuri pe banca lui United și a înregistrat 4 victorii, două egaluri și o înfrângere. Totuși, Manchester United se află în continuare doar pe locul 7 în Premier League și riscă să rateze UEFA Champions League în sezonul viitor.

Ralf Rangnick a găsit varianta ideală pentru poziția de mijlocaș defensiv

Astfel că se impune realizarea unor achiziții importante în această iarnă. Și se pare că Ralf Rangnick este pe cale să o rezolve pe prima. Potrivit jurnalistului german Christian Falk, Manchester United dorește să îl aducă în această lună pe Denis Zakaria de la Borussia Monchengladbach.

În vârstă de 25 de ani, mijlocașul defensiv elvețian a intrat în ultimele 6 luni de contract și poate semna cu orice echipă, urmând a se alătura la finalul acestui sezon. Există însă șanse mari ca el să părăsească echipa chiar în această lună.

Asta pentru că oficialii clubului din Monchengladbach doresc să primească în schimbul său o sumă de bani, ci nu să îl piardă gratis la finalul sezonului. Mai ales că echipa se află doar pe locul 12 în campionat și nu mai are practic niciun obiectiv viabil în acest moment.

În acest moment, Zakaria are o cotă de 27 de milioane de euro, astfel că Borussia Monchengladbach are toate motivele să creadă că va obține în schimbul său măcar o sumă situată în jurul sumei de 20 de milioane de euro. Manchester United va avea parte însă de o concurență acerbă pentru semnătura „închizătorului” elvețian.

Denis Zakaria este unul dintre cei mai în vogă fotbaliști din Bundesliga în acest moment. El impresionează la fiecare meci prin forța sa și prin echilibrul pe care îl asigură în zona din fața apărării.

Va fi o luptă acerbă în această lună între United și Liverpool pentru semnătura lui Zakaria

De asemenea, el apare destul de des și la finalizare și are și un șut foarte bun de la distanță. Aceste calități l-au adus în vederile mai multor formații importante din Europa, inclusiv în cele ale lui Liverpool.

Manchester United le-a făcut o ofertă agenților lui Denis Zakaria. Ralf Rangnick este un fan al jucătorului. În acest moment, nu s-a negociat cu Borussia Mönchengladbach.

Mai multe cluburi din primele 5 Ligi ale Europei sunt interesate de Zakaria, dar Manchester United este dispusă să plătească o sumă de transfer în această iarnă. Zakaria devine liber de contract în vară”, a informat jurnalistul Christian Falk.

În acest moment, pe poziția de mijlocaș defensiv, Rangnick se bazează pe Scott McTominay și pe Nemanja Matic. Tânărul scoțian i-a luat fața veteranului sârb în acest sezon și a fost titular în mult mai multe meciuri.

De asemenea, brazilianul Fred este folosit destul de des în față apărării lângă McTominay. În acest context, eventuala venire pe Old Trafford a lui Denis Zakaria ar reprezenta un plus imens pentru Ralf Rangnick în acest sezon și nu numai.

Cristiano Ronaldo și-a planificat plecarea de la Manchester United