Rapid e ca Real Madrid. Echipa din Giulești a intrat în forță pe piața din Asia

Radu Bordei 18.01.2023, 20:28
Rapid e ca Real Madrid. Echipa din Giulești a intrat în forță pe piața din Asia

Lovitură importantă reușită de clubul din Giulești. Echipa feminină de volei a transferat pe căpitanul naționalei din Thailanda, o sportivă foarte populară în țara din Asia de Sud-Est. Iar acum, suporterii asiatici au invadat pagina de Facebook a clubului ca să își urmărească favorita la lucru.

Echipa de volei din Giulești, lovitură importantă de imagine. A atras mulți suporteri din Asia

Fetele de la volei nu sunt la fel de norocoase ca cele de la handbal. Galeria giuleșteană nu are timp să meargă și la meciurile lor, așa că șefii clubului s-au reorientat. Au reușit transferul căpitanului naționalei Thailandei, Pornpun Guedpard, iar acest lucru a stârnit foarte mult interes în jurul giuleștencelor. Acesta s-a manisfestat cel mai tare la meciul din Challenge Cup, contra celor de la Porto.

Partida disputată în Sala Polivalentă a fost transmisă pe canalul de Facebook al rapidistelor și a adunat mii de vizualizări și comentarii. Așa cum se poate observa, majoritatea sunt fani asiatici care au ținut neaapărat să își vadă favorita la treabă. Rapid speră să profite de acest interes stârnit în jurul echipei de volei.

Din păcate pentru giuleștence, această susținere nu a ajutat echipa în meciul cu portughezele. După ce au ceat în manșa tur cu 3 la 2, rapidistele au reușit același scor, la București. S-a jucat un set decisiv, care a fost adjudecat de lusitane și acestea s-au calificat în sferturile competiției.

Înfrângere și la handbal pentru Rapid, în Liga Campionilor

Rapid pierde cu Esbjerg, 30-35, în runda a 11-a a Grupei B. Campioana României coboară pe poziția a patra din grupele Ligii Campionilor. Pentru giuleștence, eșecul din Danemarca a fost al doilea din acest sezon al competiției europene. Kastamonu, Metz și Zagreb sunt ultimele trei adversare ale româncelor.

Rapid amână decizia în privința locurilor care asigură biletele pentru sferturile Ligii Campionilor. Jucătoarele lui Carlos Viver au avut un meci slab în Danemarca. Esbjerg a condus de la un cap la altul și a profitat de debutul catastrofal al adversarelor din repriza a doua.

Esbjerg adună 16 puncte, la fel ca Rapid, dar cele două echipe fac rocada în clasament. Următoarea partidă a campioanei României este cu Kastamonu, în Sala Polivalentă din București.Deocamdată, Gyor și Metz ocupă pozițiile 1 și 2, dar Rapid și Esjberg au și ele o șansă importantă. Rapidistele au un meci la Metz, în Franța, o altă partidă cu caracter decisiv, dar și două înfruntări pe teren propriu, cu Kastamonu și Lokomotiva Zagreb.

Dacă vor ocupa unul din primele două locuri, rapidistele vor juca direct în sferturile Ligii, o performanță mare. În caz contrar, Rapid va trebui să abordeze și optimile pentru a merge mai departe.

Urmăriți Playsport.ro și pe