Rapid rămâne fără unul dintre titulari. Se lasă de fotbal și se apucă de futsal! Când se va întâmpla asta

Bădulescu Silvian / 12.11.2021, 14:25
Rapid rămâne fără unul dintre titulari. Se lasă de fotbal și se apucă de futsal! Când se va întâmpla asta

Rapid București poate pierde un jucător de bază la finalul stagiunii. Fundașul stânga Junior Morais nu știe dacă își va prelungi contractul cu echipa bucureșteană, în cazul în care i se va propune acest lucru. Brazilianul de 35 de ani știe ce va face după ce se retrage din fotbalul profesionist.

Junior Morais vrea să se apuce de futsal

Considerat unul dintre cei mai buni stranieri care au evoluat în Liga I, Junior Morais a bifat 228 de meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc. El are în CV trei echipe: Astra Giurgiu (2011-2017), FCSB (2017-2019) și Rapid București (din vara anului 2021). Venit de la Gaziantep, din prima ligă turcă, acestuia îi expiră contractul în vara anului 2022.

În vârstă de 35 de ani, acesta este pregătit să facă o schimbare de sporturi. El e decis să se apuce de futsal profesionist, fie în România, fie acasă, în Brazilia și ar fi dispus să refuze o eventuală propunere de prelungire cu Rapid București.

Nu știu dacă prelungesc, să vedem dacă mai am chef. Vreau să-mi caut futsal. Vreau să mă apuc de futsal. Încerc aici, în România, dacă nu, în Brazilia. Asta era iubirea mea înainte. Jucam futsal și joc și atunci când merg, în Brazilia. Îmi place foarte mult. Eu știu că sunt bătrân, trebuie să știi la un moment dat că trebuie să te oprești. Sunt și momente de-astea și e aproape” a spus fundașul stânga pentru Telekom Sport.

Liga I de futsal are în acest moment șapte echipe în componență, iar lider este Futsal Klub Odorheiu Secuiesc. Urmează Autobergamo Deva, CFR 1933 Timișoara, United Galați, Luceafărul Buzău, Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști și Clujana Cluj-Napoca.

„Campionatul a început să crească”

Acesta a vorbit și de valoarea campionatului intern de fotbal. E de părere că întrecerea internă este în creștere, după ce, preț de câțiva ani a fost într-un regres continuu.

Când am venit eu, campionatul era mai puternic, a avut o scădere și acum a început să crească. Au venit echipe de tradiție, vezi Farul, Craiova, Rapid. Sunt din 2011 în România. Când am ajuns aici prima dată era un frig și am zis că plec acasă. Mă bucur mult că am stat aici, iubesc foarte mult această țară, am o familie, am un copil și sunt foarte fericit aici” a mai spus brazilianul în cadrul aceluiași interviu.

Venit în România de la Freamunde, echipă din ligile inferioare ale Portugaliei, acesta a câștigat patru trofee, toate cu Astra Giurgiu: titlul de campion național (2015-2016), Cupa României (2013-2014) și două Supercupe ale României (2014, 2016).