Răsturnare de situație în cazul lui Mirel Rădoi. Asaltul jucătorilor l-a pus pe selecționer pe gânduri

Gabriel-Alexandru Ioniță / 21.10.2021, 09:27
Răsturnare de situație în cazul lui Mirel Rădoi. Asaltul jucătorilor l-a pus pe selecționer pe gânduri

Mirel Rădoi a șocat lumea fotbalului din România la conferința de presă de după meciul cu Armenia din preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Atunci, selecționerul a anunțat că meciurile din noiembrie cu Islanda și Liechtenstein vor fi ultimele pentru el pe banca primei reprezentative.

La finalul lunii viitoare contractul său cu Federația Română de Fotbal expiră și, conform spuselor sale, nu are de gând să îl prelungească, fiind extrem de ferm pe această poziție.

Nu are rost, mă ştiţi. Dacă am spus că aşa, aşa e. Nu mă întoarce nimic, nici măcar soţia. La finalul calificărilor, o să încheiem, chiar dacă ei vor dori să continue, din punctul meu de vedere lucrurile sunt foarte clare”, a declarat atunci Rădoi.

Mirel Rădoi ar putea fi convins de fotbaliștii naționalei să continue

Există totuși o șansă ca Mirel Rădoi să se răzgândească în cele din urmă. PlaySport.ro a anunțat în exclusivitate încă de acum 8 zile că selecționerul ar putea fi întors din drum la insistența jucătorilor naționalei, cu care a format o relație extrem de strânsă.

Iar această variantă începe să prindă din ce în ce mai mult contur. Ba chiar ea a fost confirmată în mare parte de secundul lui Rădoi de la națională, Nicolae Dică.

Potrivit Telekom Sport, întrebat despre șansele ca Rădoi să rămână selecționer măcar și la eventualele meciuri de baraj, Dică a răspuns: „Oricum, ar fi peste 50%”. Mai mult, el a continuat și a confirmat „influența” pe care ar putea s-o aibă vestiarul în această decizie.

Ne-am apropiat foarte mult de aceşti jucători şi reacţia pe care au avut-o după meciul din Armenia a fost una pozitivă şi pe noi ne-a bucurat foarte mult”, a mai spus Nicolae Dică sursei citate.

Răzvan Marin a dezvăluit planul „tricolorilor” pentru a-l convinge pe selecționer să continue

Recent, mijlocașul central al lui Cagliari a oferit un interviu pentru PlaySport.ro. Printre altele, el a dezvăluit că, alături de coechipierii săi de la echipa națională, intenționează să discute cu Mirel Rădoi pentru a-l face să revină asupra deciziei de a renunța la banca echipei naționale după meciurile din noiembrie.

Am vorbit deja cu mai mulți colegi de la națională și vom încerca să îl facem să se răzgândească. O să vorbim cu el și vrem să îi spunem că trebuie să rămânem împreună. Un om cu o personalitate foarte interesantă.

Am crescut practic în vestiarul echipei roș-albastre, generația fantastică din 2006, iar el era de bază acolo. Spiritul lor și modul în care se înțelegeau au fost secretele performanțelor de atunci. E un antrenor cu viziune, modern, va ajunge mare. Nu s-a schimbat aproape deloc față de cum îl știu din copilăria mea.

Poate mi se pare așa pentru că și tata era cu ei, parcă toți au rămas cam la fel. Țin minte că mă jucam cu mingea la antrenamentele lor. I-am dat două degete peste cap lui MM Stoica, i le-am rupt! Se băgase în poartă și când am tras un șut…”, a spus Răzvan Marin.

Sursă foto: Inquam Photos / Stefan Constantin