Răsturnare de situație în cazul lui Valentin Mihăilă. Atalanta, dispusă să-i mai dea o șansă românului

Gabriel-Alexandru Ioniță 03.06.2022, 16:30
Răsturnare de situație în cazul lui Valentin Mihăilă. Atalanta, dispusă să-i mai dea o șansă românului

Valentin Mihăilă nu a reușit să se impună la Atalanta în partea secundă a sezonului recent încheiat. Iar formația din Bergamo a decis să nu achite clauza de transfer definitiv în valoare de 9.5 milioane de euro. Totuși, antrenorul Gian Piero Gasperini simte că fotbalistul român care aparține în continuare de Parma îi poate ajuta pe bergamasci și își dorește să îl aibă la dispoziție și în sezonul viitor.

Atalanta ar dori să îi prelungească pe încă un sezon împrumutul lui Valentin Mihăilă

Presa din Italia a scris despre faptul că Atalanta ia în calcul să îi prelungească împrumutul lui Valentin Mihăilă pe încă un sezon. Iar abia apoi să decidă dacă îl va transfera definitiv sau nu pe internaționalul român în vârstă de 22 de ani.

Dacă pentru Delprato și Pezzella viitorul ar fi în tricoul gialloblu (n.r. al Parmei), în cazul lui Mihăilă se discută posibilitatea prelungirii împrumutului, antrenorul Gian Piero Gasperini insistând să îl testeze mai mult în sezonul următor. Situația rămâne deocamdată învăluită în mister. Iar Percassi (n.r. administratorul delegat al Atalantei) a cerut timp de gândire pentru a lua o decizie definitivă”, a notat presa din Lombardia în legătură cu acest subiect.

Această relatare a jurnaliștilor italieni vine după ce Luca Percassi s-a întâlnit la Boston cu Kyle Krause, patronul american al Parmei, pentru a discuta despre eventuale mutări între cele două echipe. Inclusiv desprea cea a lui Valentin Mihăilă. Rămâne de văzut dacă Gian Piero Gasperini va reuși să îi convingă pe conducătorii Atalantei să preseze pentru prelungirea împrumutului fotbalistului român pe încă un sezon.

Și, bineînțeles, dacă cei de la Parma vor fi de acord cu astfel de variantă. În condițiile în care clubul gialloblu își dorește cu orice preț să promoveze în Serie A la finalul sezonului viitor. În acest sens, ei au numit deja un nou antrenor după demiterea lui Giuseppe Iachini, în persoana lui Fabio Pecchia, tehnicianul care a reușit în sezonul recent încheiat să o promoveze pe Cremonese în elita fotbalului italian.

Fotbalistul român a dat cu piciorul șansei de a semna pe termen lung cu echipa din Bergamo

Valentin Mihăilă a avut șansa de a face definitiv pasul spre Atalanta, echipă care în ultimii ani a participat mereu în cupele europene, în special în UEFA Champions League. Clubul din Bergamo era obligat de o clauză din contractul cu Parma să îl transfere definitiv pe român în schimbul sumei de 9.5 milioane de euro, cu tot cu bonusuri. Dar în anumite condiții.

Fostul fotbalist de la Universitatea Craiova trebuia să joace 50% din meciurile Atalantei din a doua parte a sezonului, cu minim 20 de minute în fiecare partidă. Fapt ce nu s-a întâmplat. Valentin Mihăilă a bifat în total doar 71 de minute în Serie A. Respectiv 30 de minute în Europa League.