Raul Rusescu revine în Liga 1! Este aproape să bată palma cu revelația campionatului

Robert Zanfir / 07.10.2021, 21:40
Raul Rusescu revine în Liga 1! Este aproape să bată palma cu revelația campionatului

Raul Rusescu este aproape să revină în Liga 1, deși a sperat să își găsească o echipă în afara României, după despărțirea de Academica Clinceni. Fostul atacant al celor de la FCSB se antrenează cu revelația campionatului și este gata să semneze un contract.

Raul Rusescu a marcat 6 goluri în 29 de partide disputate pentru Academica, în sezonul trecut. S-a despărțit de ilfoveni cu gândul de a mai încerca o experiență în fotbalul de afară. A avut oferte din liga a doua din Turcia, niciuna concretizată.

Raul Rusescu revine în Liga 1! Este aproape să bată palma cu revelația campionatului

Între timp, fostul atacant al FCSB se antrenează sub comanda lui Liviu Ciobotariu și ar putea semna cu FC Voluntari. Ilfovenii au o serie de 6 victorii consecutive în Liga 1, unde sunt pe un neașteptat loc 4, la egalitate cu FCSB, cu 21 de puncte.

Clubul pentru care joacă și Gabi Tamaș așteaptă, în acest moment, eliberarea unui loc de pe lista LPF, ca să-l poate înregistra.

De-a lungul carierei, Rusescu a mai jucat la Unirea Urziceni, CS Otopeni, FCSB, Sevilla, Osmanlispor, Braga și Girensuspor, iar pentru echipa națională a adunat 9 selecții, reușind să marcheze un gol.

Raul Rusescu, acuzat de trădare de Mihai Stoica

La finalul sezonului trecut, Raul Rusescu a fost acuzat de trădare de Mihai Stoica. Managerul FCSB a dat de înțeles că atacantul, pe atunci la Academica Clinceni, ar fi semnat un precontract cu CFR Cluj. Totul, după ce ilfovenii au remizat cu FCSB, 2-2, și au încurcat echipa patronată de Gigi Becali în lupta pentru titlu cu CFR Cluj.

„Eu mă așteptam să joace și cu CFR, nu să se dea la o parte cu noi”, a spus Mihai Stoica, într-un dialog pe rețelele sociale. Răspunsul fostului campion al Ligii 1 a fost unul plin de bun-simț și de eleganță:

Din cauza unei execuții lamentabile, să faci insinuările pe care le-ai făcut și sa creezi un nor de îndoială asupra mea și asupra a tot ceea ce reprezint este prea mult. Te-am respectat tot timpul și o voi face și de acum încolo chiar dacă, pentru a masca altceva, ai aruncat cu noroi într-o persoană care a fost, este și va rămâne așa cum ai cunoscut-o acum 15 ani: respectuoasă, timidă, corectă și cu mare dragoste pentru sportul rege.

Mai mult ca sigur, în anii ce urmează, din varii motive, nu voi mai îmbrăca tricoul roș-albastru. Dar asta nu înseamnă că o să-mi trădez trecutul și o să lovesc în oamenii care au fost lângă mine. Nu știu unde mă duce viața și, poate, în viitor, o să joc la o rivală a Stelei. Repet: asta nu înseamnă că o să-mi trădez trecutul și o să lovesc în oamenii care au fost lângă mine. Sunt mândru de ceea ce am realizat până acum. Sunt și mai mândru pentru ca am făcut milioane de oameni fericiți (pe lângă cei care umpleau stadionul până la refuz
Raul Rusescu