Război total între FIFA și UEFA pe tema Campionatului Mondial: ”I-ar omorî pe jucători!”. Ce decizie controversată se poate lua

Gabriel-Alexandru Ioniță / 09.09.2021, 21:53
Război total între FIFA și UEFA pe tema Campionatului Mondial: ”I-ar omorî pe jucători!”. Ce decizie controversată se poate lua

FIFA și UEFA se ceartă în privința frecvenței organizării Campionatelor Mondiale de fotbal. Forul internațional dorește să organizeze competiția supremă odată la doi ani. Însă șefii fotbalului european nu sunt de acord cu această propunere.

FIFA și UEFA, contre în privința intervalului de timp la care ar trebui să se dispute Campionatul Mondial

UEFA susține că organizarea Campionatului Mondial din doi în doi ani ar pune o presiune suplimentară uriașă pe jucători. Care sunt oricum extrem de solicitați de numărul foarte mare al meciurilor jucate într-un singur sezon.

Aleksander Ceferin a avut o reacție extrem de fermă referitoare la acest subiect. Președintele UEFA a spus în mod clar că naționalele europene nu vor participa la Campionatul Mondial, dacă FIFA va decide în cele din urmă să implementeze acest sistem de organizare.

Am decide să nu jucăm dacă se va întâmpla. Din ce știu, și cei din America de Sud sunt pe aceeași lungă de undă. Așa că mult noroc celor de la FIFA cu un astfel de Campionatul Mondial.

Cred, totuși, că nu se va întâmpla niciodată, pentru că e împotriva principiilor de bază ale fotbalului. Să joci în fiecare vară un turneu de o lună i-ar omorî pe jucători. Dacă s-ar ține odată la doi ani, s-ar suprapune cu Mondialul de fotbal feminin, cu Jocurile Olimpice.

Valoarea Campionatului Mondial vine tocmai din faptul că se dispută o dată la patru ani. Ceea ce-l face un eveniment așteptat, precum Jocurile Olimpice. Nu văd ca vreo Federație să susțină așa ceva. Sper ca FIFA să-și revină la normalitate. Ar fi bine din punct de vedere financiar, însă un Campionat Mondial odată la doi ani ar omorî fotbalul”, a declarat președintele UEFA, citat de Mundo Deportivo.

Cazul lui Pedri susține cel mai bine pledoaria lui Ceferin

Nu o dată fotbaliștii s-au plâns de ritmul infernal la care sunt nevoiți să joace în sezoanele care se termină cu un Campionat European sau Mondial. Cel mai recent și sugestiv caz este cel al spaniolului Pedri.

Tânărul mijlocaș central al Barcelonei a fost titular aproape meci de meci în echipa antrenată de Ronald Koeman. După încheierea sezonului, el a participat la Campionatul European din această vară alături de naționala Spaniei.

După ce parcursul ibericilor la turneul continental s-a încheiat în semifinale, mai rămăseseră doar câteva zile până la startul noului sezon de La Liga. Clubul catalan s-a gândit însă la integritatea fizică și mentală a lui Pedri și i-au acordat acestuia câteva zile de odihnă.

Însă, dacă acest lucru nu s-ar fi întâmplat, ar fi însemnat ca Pedri să joace două sezoane consecutive fără întrerupere. Și nu este singurul caz. În fiecare sezon care se termină cu European sau Mondial, meciurile echipelor de club sunt comasate pentru ca întrecerile interne să se termine la timp.

Iar pentru jucătorii echipelor care mai participă și în cupele europene și ajung până în fazele finale, totul se transformă în ceva extrem de neplăcut, accidentările fiind extrem de frecvente.