Războinicul Marius Șumudică anunță „infernul” pentru CFR Cluj. Antrenorul campioanei a prefațat duelul cu Steaua Roșie Belgrad

Moldoveanu Camelia / 16.08.2021, 22:36

Marius Șumudică pornește la luptă ca un adevărat războinic. Antrenorul CFR Cluj anunță „infernul” cu Steaua Roșie Belgrad, echipa pe care urmează să se confrunte în turul playoff-ul Europa League.

CFR Cluj își schimbă antrenorul?

Presa centrală scrie că Neluțu Varga, patronul în acte al echipei ardelene, i-a pus gând rău celui care a dus Gaziantep până pe locul 1 în Turcia, pentru o noapte. Se pare că oficialul îl va da afară pe antrenorul Marius Șumudică pe motiv că a fost eliminat din Champions League. Cei de la ProSport au anunțat zilele trecute că Marius Șumudică ar putea fi dat afară de la CFR Cluj de Neluțu Varga dacă va rata intrarea în grupele Europa League.

Șumudică are și o explicație pentru eliminarea CFR-ului din Champions League. El a recunoscut că formația sa a fost mai slabă decât echipa adversă.

Am întâlnit o echipă net superioară, o echipă mai bună decât noi. Trebuie să privim lucrurile în realitate şi să spunem adevărul. O echipă care ne-a pus sub presiune tot timpul, atât la Cluj, cât şi aici. De aceea am preferat să joc cu trei fundaşi centrali. Ştiam forţa lor de atac.

Sunt jucători de viteză, jucători care unu contra unu rezolvă situaţia şi atunci la meciul retur am vrut să merg cât mai mult la 0-0 şi să-i surprindem. Iar am marcat foarte devreme, după care am facilitat şi noi prin nişte greşeli individuale, dar una peste alta s-a calificat echipa mai bună şi trebuie să fim realişti.

Hai să nu uităm că, anul trecut, această echipă a bătut Leverkusen cu 2-0 în Germania fără drept de apel, deci i-au scos, după care au fost scoşi de Ajax. La nivelul ăsta când ajungi întâlneşti nişte echipe foarte puternice.

Marius Șumudică, strigăt de luptă înainte de meciul cu Steaua Roșie Belgrad

Simțind că are zilele numărate la CFR Cluj, Marius Șumudică își dorește din tot sufletul să câștige meciul din turul playoff-ului Europa League. Cu toate că este conștient că urmează să întâlnească o echipă puternică, antrenorul echipei din Gruia merge la luptă ca un războinic. Primul strigăt de luptă:

Temperatura va fi un adversar pentru noi, dar și pentru ei. Când m-am dat jos din avion am crezut că am aterizat la Dubai, este foarte, foarte cald. Și fanii de la Steaua Roșie vor emana căldură. Ne pregătim ghetele, lăsăm maioul la hotel și intrăm la treabă.

Va fi un război format din două bătălii, e clar că mâine este prima bătălie. Dacă pierzi toți soldații, a doua bătălie cu cine o mai câștigi? Îmi doresc un rezultat care să ne dea speranțe în a doua partidă. Niciodată n-am pregătit un meci numai defensiv sau numai ofensiv, dacă aș face lucrul ăsta aș juca cu 11 fundași sau cu 11 atacanți. O echipă este formată atât din apărători, cât și din atacanți.

Steaua Roșie este un club puternic, care în trecut a câștigat Champions League și care în ultimii doi ani a jucat în grupele Champions League. E clar că fanii lor nu sunt mulțumiți de situația actuală. Mâine trebuie să ne luptăm pentru un rezultat favorabil care să ne dea speranțe în a doua manșă. E clar că mi-aș dori să ne calificăm în grupele Europa League”, a spus Șumudică, la conferința premergătoare partidei cu Steaua Roșie Belgrad.