Războiul cu familia lui Nicolae Ceaușescu revine în prim-plan. Mircea Lucescu, noi dezvăluiri despre perioada în care a antrenat Dinamo

Octavian Vasilescu / 27.06.2022, 14:56
Războiul cu familia lui Nicolae Ceaușescu revine în prim-plan. Mircea Lucescu, noi dezvăluiri despre perioada în care a antrenat Dinamo

Mircea Lucescu (76 de ani) a rememorat perioada Revoluției din decembrie 1989, când era antrenor la Dinamo.

Revoluția l-a prins pe Mircea Lucescu la Dinamo București, pe care a pregătit-o în perioada 1985-1990. În prezent antrenor la Dinamo Kiev, tehnicianul și-a amintit cum i-a protejat pe jucătorii săi în decembrie 1989.

Jucătorii lui Dinamo nu se aflau în țară la momentul izbucnirii Revoluției, deoarece Mircea Lucescu a plecat cu echipa în Franța, pentru un stagiu de pregătire.

Mircea Lucescu, despre Revoluție

Mircea Lucescu a acordat acum un interviu cotidianului Blick, în care a explicat cum a evitat Revoluția:

Era pauza de iarnă. Am plecat cu Dinamo în Franța pentru a-i scoate pe jucători din acel mediu. Plana pericolul unui război civil. Ne-am dus la Metz și am jucat trei-patru meciuri. Apoi, ne-am întors în țară și am pregătit a doua parte a sezonului.

Era foarte important (n.r întrebat despre eventul câștigat atunci). Rivala noastră, Steaua, era echipa familiei Ceaușescu. Nu era ușor să o învingi, dar am dovedit că eram buni.

M-am adaptat la orice situație, am încercat să ies din ele cu calm și echilibru, ajutându-i și oferindu-le încredere celorlalți. Am descoperit mereu soluții pentru a rămâne la același nivel”, a transmis Mircea Lucescu.

Acum, după izbucnirea războiului din Ucraina, Mircea Lucescu i-a adus pe jucătorii lui Dinamo Kiev în România. Aceștia s-au pregătit în București pentru câteva zile, după care au început să joace meciuri caritabile prin Europa, inclusiv la Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI Ziua în care Ceaușescu a vrut să desființeze Steaua și Dinamo. Dialog halucinant cu Elena Ceauşescu: “Ne-au făcut de râs”

Războiul din Ucraina a izbcunit pe 24 februarie

Sunt 124 de zile de când Rusia a pornit războiul din Ucraina. Președintele Vladimir Putin este cel care a ordonat această invazie.

Până în prezent, peste 14.000 de oameni și-au pierdut viața pe teritoriul Ucrainei din cauza războiului. Se estimează că 3400 dintre aceștia sunt civili.

De asemenea, peste 5 milioane de cetățeni au părăsit țara și s-au refugiat în alte state. Mulți au ales să vină în România, unde au fost primiți cu brațele deschise.