Războiul cu Rusia se întinde în toată Europa la nivel de sport. Acuzații grave la adresa conducerii ATP

Giosanu Catinca 28.04.2022, 12:53
Războiul cu Rusia se întinde în toată Europa la nivel de sport. Acuzații grave la adresa conducerii ATP

Au trecut mai bine de două luni de când președintele rus Vladimir Putin și-a trimis soldații să distrugă Ucraina. El nu are de gând să renunțe la luptă. Ba chiar apelează la fel de fel de trucuri pentru a fenta sancțiunile occidentale.

Armata rusă a adus delfini antrenaţi pentru război, în Marea Neagră, iar soldaţii Moscovei continuă atacurile pe toată linia frontului. Vladimir Putin vrea cu orice preţ să preia controlul total asupra regiunilor Donețk și Lugansk. Unii se tem că politicianul va ataca și alte state dacă va reuși să cucerească Ucraina. Vice-președintele Federației Ucrainene de Tenis, Evgeniy Zukin, spune că „ATP și WTA trebuie să facă ceva pentru a opri monstrul”.

Război în Ucraina, ziua 64

Vice-președintele Federației Ucrainene de Tenis, Evgeniy Zukin, a făcut noi declarații cu privire la războiul declanșat de Vladimir Putin. Oficialul a afirmat că ATP, WTA și ITF „joacă de partea monstrului” dacă iau vreo decizie care să afecteze turneul de la Wimbledon.

Reprezentanții competiției din regatul Unit competiției din Marea Britanie nu le-au permis sportivilor ruși și belaruși să participe la ediția 2022. Măsura a fost luată de oficiali pentru a preveni situația în care un potențial succes al acestora ar fi utilizat de mașinăria de propagandă rusească pentru a justifica în vreun fel continuarea războiului din Ucraina.

”Sportul nu poate continua la fel ca înainte”

Evgeniy Zukin este de părere că s-a procedat corect în momentul în care rușii au fost excluși de la Wimbledon. El nu înțelege de cei de la ATP și WTA se opun deciziei luate.

Sigur că oficialii Wimbledon au luat decizia corectă și sunt cu adevărat surprins că ATP, WTA și mulți din comunitatea de tenis nu înțeleg asta. Sancțiunile financiare au fost acceptate, în urma unui război neprovocat care a adus sute de crime. Sportul nu poate continua la fel ca înainte.

Dacă ATP și WTA împărtășesc valorile unei lumi libere, a independenței și a suveranității, trebuie să facă ceva pentru a opri monstrul. Altfel, vor juca în echipă cu monstrul.”, a declarat Zukin, conform publicației The Guardian.

Zukin a evidențiat, totodată, că trupele rusești au distrus Centrul Național de Tenis din Irpin și că pe terenurile de tenis din Kiev se găsesc în continuare bombe neexplodate. În Mariupol, situația este mult mai dramatică, a completat el.

Urmăriți Playsport.ro și pe