Războiul din Ucraina aduce o campioană olimpică și mondială aproape de CSM București. Negocieri intense pentru semnătura jucătoarei

Moldoveanu Camelia 04.03.2022, 18:16
Războiul din Ucraina aduce o campioană olimpică și mondială aproape de CSM București. Negocieri intense pentru semnătura jucătoarei

CSM București s-ar putea alege cu o nouă jucătoare, campioană mondială, europeană și olimpică. Handbalista vrea să încheie contractul cu Rostov Don, clubul sportiv din Rusia, ca urmare a războiului pornit de Putin pe teritoriul Ucrainei.

Transfer pe ruta Rostov Don – CSM București

Echipele rusești au fost eliminate din cupele europene, ca urmare a războiului pornit de Vladimir Putin pe teritoriul Ucrainei. Astfel, coordonatoarea din Franța, Grace Zaadi (28 de ani; 1,71 cm), a luat decizia de a încheia contractul cu echipa Rostov Don.

Campioana mondială, europeană și olimpică și-a anunțat echipa și managerii că-și dorește să evolueze la alt club. CMS București a fost în negocieri cu ea anul trecut, în decembrie, însă a acceptat prelungirea contractului cu actuala echipă. Astfel că impresarul acesteia a reluat negocierile cu echipa din București.

Grace Zaadi a jucat pentru naționala Franței săptămâna aceasta, în meciul contra Croației. Duelul a avut loc în preliminariile campionatului european 2022. Aceasta este considerată de specialiști ca fiind în Top 3 coordonatoare de joc din handbalul feminin mondial. Ea a fost nominalizată în 2021 pentru titlul de cea mai bună handbalistă, încă nu a cîștigat marele premiu. Zaadi a câștigat medalia de aur, la Tokyo, cu naționala Franței.

Grace Zaadi, în negocieri cu CSM București
Grace Zaadi, în negocieri cu CSM București

Rusia, exclusă din handbalul european

Forul european de handbal (EHF) a decis, la începutul acestei săptămâni, suspendarea echipelor naţionale şi de club din Rusia şi Belarus. Structura a fost ratificată vineri, astfel că jucătoarele de la CSM București au un real motiv de bucurie.

Datorită deciziei EHF, CSM Bucureşti va merge direct în sferturile Ligii Campionilor la feminin. La rândul lor, jucătorii legitimați la Minaur Baia Mare s-au calificat în semifinalele European Cup.

Vezi pe Playsport.ro ce a declarat Cristina Neagu despre războiul din Ucraina. Sportiva este dărâmată de situația provocată de Vladimir Putin și privește cu groază spre viitor.

CMS București, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

CSM Bucureşti ar fi trebuit să se lupte cu formaţia ŢSKA Moscova în faza play-off a Ligii Campionilor, în dublă manşă eliminatorie. Decizia de vineri le-a ajutat pe elevele lui Adrian Vasile să se califice direct în sferturile de finală ale competiţiei.

Scopul EHF a fost de a păstra sistemele de joc existente, fără adaptări majore. Pe cât posibil, ne-am propus și să implementăm proceduri corecte și consecvente, întrucât sancțiunile impuse și calendarul sezonului de handbal, în care câteva dintre competițiile noastre au ajuns deja într-un stadiu decisiv, ne-au lăsat puțin loc de manevră”, a declarat Markus Glaser, directorul EHF, potrivit eurohandball.com.