Războiul lasă urme adânci printre copii. Ce s-a întâmplat la etapa de Cupă Mondială de gimnastică de la Doha

Giosanu Catinca / 07.03.2022, 06:51
Războiul lasă urme adânci printre copii. Ce s-a întâmplat la etapa de Cupă Mondială de gimnastică de la Doha

Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina a stârnit o mulțime de controverse. Conflictul generat de președintele rus lasă urme adânci în vieţile copiilor. Este uimitor ce s-a întâmplat la etapa de Cupă Mondială de gimnastică de la Doha.

Controversă la Cupă Mondială de gimnastică de la Doha

Două gimnaste din Rusia au fost lăsate singure pe podium. Și asta, pentru că ucraineanca Daniela Batrona a refuzat să urce pe podium alături de ele. Incidentul a avut loc la etapa de Cupă Mondială de la Doha.

Victoria Listunova (16 ani) și Maria Minaeva (16 ani) sunt sportivele care au fost umilite la Doha de către Daniela Batrona.

Gestul sportivei din Ucraina vine la scurt timp după ce gimnastul rus Ivan Kuliak a ales să își lipească pe echipament un „Z” similar cu cel de pe tancurile rusești și l-a etalat chiar lângă Illia Kovtun, medaliat cu bronz mondial și european în 2021.

Daniil Medvedev, despre îndepărtarea steagului Rusiei

Daniil Medvedev a oferit noi detalii despre îndepărtarea steagului Rusiei de pe pagina sa de socializare. Lider mondial a simțit nevoia să reacționeze după explicația oferită de președintele Federației Ruse de Tenis, Shamil Tarpischev.

Cunoscutul sportiv a declarat că va folosi din nou steagul țării sale, după ce Rusia își va retrage trupele din Ucraina.

Sarcina noastră este să dezvoltăm tenisul în țările din care fiecare dintre noi provine și în întreaga lume. Pentru asta trebuie să joci tenis săptămână de săptămână, la fiecare turneu.

În momentul de față, singura modalitate de a continua este să joc fără steag, iar eu voi respecta această regulă. Sper însă ca această măsură să fie temporară. Aștept momentul în care vom putea purta steagul din nou lângă numele noastre, ale sportivilor ruși.”, a transmis Daniil Medvedev, conform agenției rusești RIA Novosti.

Gestul liderului ATP i-a luat prin surprindere pe internauți. Aceștia au reacționat violent după ce au observat că Daniil Medvedev a îndepărtat steagul Rusiei de pe pagina sa de socializare.

E ca un pianist, cântă pentru cine îl plătește.”, acesta este doar unul dintre mesajele care au apărut pe pagina de socializare a liderului ATP.