Răzvan Burleanu a rupt tăcerea și a comentat ordinul lui Novak: „Nu asta e soluția”

Octavian Vasilescu 12.07.2022, 13:41
Răzvan Burleanu a rupt tăcerea și a comentat ordinul lui Novak: „Nu asta e soluția”

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a rupt tăcerea și a discutat despre ordinul controversat al ministrului Eduard Novak.

Șeful FRF este de acord cu viziunea lui Novak, care vrea mai mulți sportivi români în competițiile interne. Cu toate acestea, Burleanu spune că un astfel de ordin nu poate fi publicat de pe o zi pe alta, chiar înainte de startul noului sezon competițional.

Răzvan Burleanu a comentat ordinul ministrului Eduard Novak

Ministrul Sportului, Eduard Novak, vrea să impună o pondere de cel puțin 40% a sportivilor români în întrecerile naționale. Dacă legea va intra în vigoare, în meciurile din Liga 1 vom vedea mereu câte cinci jucători români la fiecare echipă.

Răzvan Burleanu a ieșit în față și a vorbit despre inițiativa lui Novak:

„Noi, ca Federație, susținem această viziune. De aceea am solicitat mai multe clarificări. Ceea ce am solicitat domnului ministru a fost să avem un proces de consultare mai larg. Ne vom revedea peste două săptămâni pentru a discuta cu toți partenerii implicați.

Avem nevoie de predictibilitate, nu se poate implementa o asemenea lege de pe o zi pe alta. Considerăm că avem nevoie de cel puțin un an, avem nevoie de o rescriere a textului pentru a nu avea probleme de discriminare pe naționalitate.

Textul actual nu este clar, nu se știe cui se aplică procentul. Dacă ne dorim rezultate la nivel național, nu aceasta e soluția. Este nevoie de investiții la nivelul infrastructurii și al centelor de copii și juniori”, a declarat Răzvan Burleanu, conform Sport.ro.

CITEȘTE ȘI Primele reacții din Liga 1 în legătură cu modificările pregătite Eduard Novak. „Important e să creăm condiții, că de legi suntem sătui. Toți factorii decizionali ar trebui să gândească un proiect pentru a ajuta sportul!”

MM Stoica îl susține pe Novak

Managerul general de la FCSB, Mihai Stoica, este de părere că Eduard Novak vrea să ajute sportul românesc:

Cred că de mai bine de 30 de ani, Eduard Novak este primul ministru care face ceva pentru sport, care suferă. Ce face Eduard Novak, ce încearcă, probabil va avea opoziție mare. Este în beneficiul sportului românesc, implicit al fotbalului. Cum ar putea să ne creeze probleme nouă, când noi am dat un semnal foarte clar.

Noi aducem jucători străini numai unde nu găsim sub nicio formă jucători români. Nu e dezavantajată CFR Cluj, are portar român, îi are pe Manea și Burcă, titulari la națională, pe Camora, titular și el și jucător U21. Nu cred că sunt probleme. Nu cred că cineva își permite să țină jucători de națională pe bancă„, a transmis MM Stoica.

Urmăriți Playsport.ro și pe