Răzvan Burleanu cere ajutorul Guvernului pentru ca fotbalul din România să nu moară și îl dă exemplu pe David Popovici: „Ar trebui să fie o sursă de inspirație”

Olteanu Ștefan / 29.06.2022, 17:41
Răzvan Burleanu cere ajutorul Guvernului pentru ca fotbalul din România să nu moară și îl dă exemplu pe David Popovici: „Ar trebui să fie o sursă de inspirație”

Prin intermediul unei conferințe de presă, Răzvan Burleanu a cerut public sprijinul statului pentru a contribui la dezvoltarea fotbalului din România și în același timp a oferit drept exemplu succesul lui David Popovici de la Campionatul Mondial de natație. Tânărul înotător român s-a întors de la Budapesta cu două medalii de aur, cucerite în probele de 200 metri și 100 metri liber.

Cum propune Răzvan Burleanu să fie salvat fotbalul din România? Președintele FRF l-a dat drept exemplu pe David Popovici

David Popovici, noua stea a înotului mondial, ar putea fi o sursă de inspirație pentru trezirea la viață a fotbalului din România, crede Răzvan Burleanu, care prin intermediul unei conferințe de presă pe care a susținut-o miercuri le-a cerut oamenilor din conducerea statului să se implice mai mult la nivelul sportului „rege”.

Fotbalul din România traversează de câțiva ani o criză profundă din care întârzie să mai iasă. Atât la nivel de cluburi, cât și la cel de echipă națională.

Iar în momentul în care a fost întrebat despre implicarea caselor de pariuri în sponsorizarea a din ce în ce mai multe echipe de fotbal, Răzvan Burleanu a oferit un răspuns nuanțat:

Știu că acest subiect a fost permanent pe agenda diferitelor guverne. Așteptăm și noi o poziție finală pe acest subiect. Realitatea e că industria de betting contribuie în proporție foarte mare la susținerea bugetelor de cluburi. Și avem un dezavantaj competitiv față de alte campionate, chiar din regiune. Știm foarte bine că pentru a produce performanță sportivă, ai nevoie de investiții. Fie din partea statutului, fie din partea mediului privat.

Din păcate, atât timp cât sportul nu va deveni o prioritate strategică la nivel național, tot efortul va pica în continuare pe umerii cluburilor, academiilor și federațiilor. De aceea, cred că ar fi un prilej bun în care să avem o asumare la nivel național în ceea ce privește prioritizarea sportului ca unul de importanță strategică. Asta însemnând și finanțare.

Ce a obținut David Popovici ar trebui să fie o sursă de inspirație pentru modul în care poți să faci performanță, dar și pentru modul în care statul ar trebui să se implice mult mai mult în această zona”, a declarat Răzvan Burleanu.

„Trebuie să vedem cum putem să producem jucători adaptați fotbalului european”

De asemenea, președintele FRF a făcut un apel și către toți oamenii de fotbal din România. Pentru ca naționala să nu mai fie în postura de a fi umilită, așa cum s-a întâmplat în dubla cu Muntenegru din Liga Națiunilor, Răzvan Burleanu crede că este nevoie de o reorganizare a fiecărui club în parte.

Nu am avut niciun selecționer care să se fi plâns de condițiile care au fost puse la dispoziție. Prin urmare, noi vom pune în continuare la dispoziție toate condițiile.

Trebuie să ne unim toți cei din fotbal eforturile și să vedem cum putem să producem jucători mai valoroși, adaptați fotbalului european. Atunci cu siguranță vom putea avea un impact asupra fotbalului și atunci oricine va fi selecționer peste doi ani, va putea să găsească o națională mai bună, mai competitivă”, a mai transmis Răzvan Burleanu.

Premierul Nicolae Ciucă umblă la fondul de rezervă pentru a-i oferi lui David Popovici o sumă uriașă. 1 milion pentru două medalii de aur!