Răzvan Burleanu uimește pe toată lumea: „Mi-aș fi dorit cea mai dificilă grupă”. Care este obiectivul României la CE U21

Gabriel-Alexandru Ioniță 18.10.2022, 21:38
Răzvan Burleanu uimește pe toată lumea: „Mi-aș fi dorit cea mai dificilă grupă”. Care este obiectivul României la CE U21

Răzvan Burleanu a comentat tragerea la sorți a grupelor Campionatului European de tineret din 2023, care se va juca în România și Georgia, tragere la sorți care a avut loc marți seară la București, la Ateneul Român. De asemenea, președintele FRF a anunțat și care va fi obiectivul echipei antrenate de Emil Săndoi la acest turneu final.

Răzvan Burleanu voia o grupă mai grea pentru România U21 la EURO 2023

În primul rând, Răzvan Burleanu a surprins și a spus că și-a dorit ca România să aibă parte de cei mai grei adversari la EURO 2023. „Tricolorii mici” vor da piept cu Spania, una dintre favoritele turneului, echipă care a venit recent la Cluj-Napoca pentru un meci amical, pe care l-a câștigat cu scorul de 4-1. De asemenea, din grupa B mai fac parte Ucraina și Croația.

Președintele FRF a subliniat că scopul principal este reprezentat de expunerea jucătorilor lui Emil Săndoi la nivel internațional. În paralel, Burleanu își dorește ca România U21 să ajungă din nou în semifinalele Campionatului European, la fel ca în 2019, când echipa era pregătită de Mirel Rădoi.

„În primul rând, Campionatul European de anul viitor reprezintă o oportunitate unică pentru jucătorii noștri mai tineri în ceea ce privește expunerea la nivel internațional. Dacă m-ați fi întrebat înaintea tragerii la sorți, v-aș fi spus că mi-aș fi dorit cea mai dificilă grupă, cei mai dificili adversari, fiindcă obiectivul principal al acestei naționale este acela de formare. Și doar întâlnind cei mai dificili adversari poți să vezi exact nivelul unde te situezi și ce ai de îmbunătățit.

Obiectiv: o nouă semifinală

Performanța nu a fost niciodată pe planul secund, nici în 2019, nici în 2021. Obiectivul cu care pleacă la drum jucătorii încă din această seară, și cu care trebuie să se pregătească mental, este să jucăm din nou o semifinală de campionat european. De mâine, această setare mentală, trebuie să fie transpusă în fiecare zi și de joc, fiindcă doar așa ne putem îndeplini acest obiectiv.

Din punctul meu de vedere, EURO U21 este un tren care circulă cu mare viteză către fotbalul de top. Mi-aș dori ca jucătorii noștri să înțeleagă această oportunitate, această șansă, pentru că nu te întâlnești cu ea în fiecare an.

Trebuie să ne setăm obiective cât mai înainte. Acest obiectiv – să formăm jucători adaptați fotbalului european, iar jucătorii români să-și dorească să ajungă în fotbalul european. Dar ca să poți face acest lucru, Campionatul European de Tineret reprezintă cel mai bun parcurs de validare al acestui traseu de formare. Cred că este un avantaj că jucăm acasă. Suntem prima țară din Europa care găzduiește acest turneu pentru a doua oară. Sunt sigur că vom avea foarte mulți suporteri, cum am avut și în Italia, care vor fi în spatele jucătorilor noștri”, a spus Răzvan Burleanu după tragerea la sorți.

Urmăriți Playsport.ro și pe