Răzvan Lucescu a răspuns la întrebarea: „Care este echipa ta de suflet, Dinamo sau Rapid?”

Marian Cărăvan / 23.03.2021, 10:43
Răzvan Lucescu a răspuns la întrebarea: „Care este echipa ta de suflet, Dinamo sau Rapid?”

Răzvan Lucescu a călcat pe urmele celebrului său tată. Cu un asemenea model de succes în familie, nici nu avea cum să fie altfel. „Așchia nu sare departe de trunchi”, este o zicală care se potrivește perfect în familia Lucescu. O familie de campioni. Răzvan Lucescu a răspuns la întrebarea: „Care este echipa ta de suflet, Dinamo sau Rapid?”. Răspunsul i-a surprins pe microbiști.

Răzvan Lucescu a răspuns la întrebarea: „Care este echipa ta de suflet, Dinamo sau Rapid?”

Răzvan Lucescu a început fotbalul la vârsta de 12 ani, la Dinamo București. Pe perioada junioratului a trecut la Sportul Studențesc, grupare la care a și debutat în fotbalul mare. Nu a jucat și nu a antrenat la Dinamo, așa cum a făcut-o tatăl său, Mircea Lucescu. Pe lângă dragostea imensă pentru fotbal, tatăl și fiul mai au ceva în comun: ambii au antrenat cu succes la Rapid. Mai mult decât atât, Răzvan Lucescu a și jucat la alb-vișinii, cucerind titlul în 2003, sub comanda lui Mircea Rednic. Asta în timp ce tatăl său, celebrul Il Luce a adus titlul în Giulești, ca antrenor, în 1999. Cu un an înainte, cu Mircea Lucescu pe bancă, Rapidul cucerea Cupa României, după 1-0 în finala cu Universitatea Craiova.

L-a imitat Răzvan Lucescu, în 2006 și 2007, când a triumfat cu Rapidul în Cupa României, de această dată din postura de antrenor. Cu un tată care se confundă cu o bună parte din istoria lui Dinamo, dar de care se leagă și unele succese ale Rapidului, Răzvan Lucescu e prins la mijloc. Răzvan Lucescu a răspuns la întrebarea: „Care este echipa ta de suflet, Dinamo sau Rapid?”.

Din punctul meu de vedere, Rapid e mai importantă ca Dinamo!”, a spus Răzvan Lucescu, care i-a dus pe alb-vișinii până în sferturile de finală ale Cupei UEFA în sezonul 2005-2006.

Totuși, Răzvan Lucescu ne surprinde. Tehnicianul român a rămas cu amintiri plăcute din Grecia, unde a antrenat-o pe PAOK Salonic.

Am avut doi ani de vis acolo. PAOK Salonic este echipa mea de suflet”, a spus Răzvan Lucescu, la GSP Live.

Razvan Lucescu a raspuns la intrebarea: „Care este echipa ta de suflet?”
Razvan Lucescu a raspuns la intrebarea: „Care este echipa ta de suflet?”

Răzvan Lucescu este un antrenor de succes

După ce și-a încheiat cariera de fotbalist, Răzvan Lucescu s-a apucat de antrenorat. A ajuns și el la cârma primei reprezentative, la fel ca tatăl său. Răzvan Lucescu a fost selecționerul echipei naționale a României în perioada 2009-2011.

Până atunci, Răzvan Lucescu a cunoscut succesul la Rapid, echipă alături de care a cucerit titlul în 2003 și Cupa României în 2006 și 2007. Tot cu alb-vișiniii a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei UEFA, în sezonul 2005-2006, Rapidul fiind eliminată atunci de Steaua, după două rezultate de egalitate.

În sezonul 2017–18, a cucerit Cupa Greciei cu PAOK Salonic, după ce a câștigat cu 2-0 meciul cu rivala AEK Atena în finala disputată chiar la Atena. Victoria a venit la puțin timp după ce pierduse titlul de campioană în fața aceleiași formații, terminând campionatul pe locul 2, din cauza unei depunctări și a meciurilor cu AEK și Olympiacos Pireu, pierdute la masa verde.

La 24 noiembrie 2019, Răzvan Lucescu a obținut primul titlu continental, câștigând Liga Campionilor Asiei cu echipa clubului Al-Hilal.

L-am îndrumat pe Răzvan să se facă portar, să nu fie comparat în permamență cu mine”, a spus Mircea Lucescu, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru playsport.ro

După despărțirea de Al Hilal, alături de care a câștigat Liga Campionilor Asiei și campionatul Arabiei Saudite, Răzvan Lucescu analizează ofertele. E dorit din nou în campionatul Greciei, dar preferă să aștepte până la vară.