Răzvan Lucescu, aproape de AEK Atena? „Aș fi putut să merg, dar prefer să aștept până la vară!”

Marian Cărăvan / 23.03.2021, 10:09
Răzvan Lucescu, aproape de AEK Atena? „Aș fi putut să merg, dar prefer să aștept până la vară!”

Liber de contract, Răzvan Lucescu nu duce lipsă de oferte. După despărțirea de Al Hilal, alături de care a câștigat titlul de campion și Liga Campionilor Asiei, Răzvan Lucescu stă acum în expectativă. Ofertele curg, iar tehnicianul român le analizează. Răzvan Lucescu, aproape de AEK Atena?

Răzvan Lucescu, aproape de AEK Atena?

Răzvan Lucescu, 52 de ani, este liber de contract și analizează toate ofertele. După despărțirea de Al Hilal, tehnicianul român este ofertat din campionatul Greciei. Dar nu de la echipele pe care le-a antrenat, ci de la una dintre rivale. AEK Atena este echipa care și l-ar dori pe Răzvan Lucescu pe banca tehnică. Însă antrenorul român nu intenționează, cel puțin acum, să revină în fotbal. Conștient de faptul că e riscant să preiei o echipă în plin campionat, o echipă care are imprimat deja stilul antrenorului pe care ar urma să-l înlocuiască, Răzvan Lucescu stă deocamdată în expectativă.

Fiind liber de contract, normal că există oferte! Aș fi putut să merg acum să antrenez, dar prefer să aștept până la vară! Am mai făcut o dată asta, am preluat o echipă în martie și este riscant”, a spus Răzvan Lucescu, la GSP Live.

Antrenorul român s-a despărțit în februarie în lacrimi de Al Hilal, după momente frumoase trăite la echipa din Arabia Saudită. La scurt de la venirea sa pe banca tehnică a saudiților, a cucerit Liga Campionilor Asiei. Pe 24 noiembrie 2019, Răzvan Lucescu cucerea primul trofeu continental. Până la despărțirea de Al Hilal, le-a mai adus saudiților și titlul de campioană în Arabia Saudită.

Sunt recunoscător Arabiei Saudite și celor din staff-ul lui Al Hilal. Am trăit momente fantastice acolo. Am rămas total surprins de ce am găsit acolo. Am continuare prieteni din familii saudite. Lumea e înnebunită după fotbal acolo”, a mai spus Răzvan Lucescu.

Razvan Luescu, aproape de AEK Atena?
Razvan Luescu, aproape de AEK Atena?

Directorul tehnic al lui AEK îl vrea pe român

Cheia mutării lui Răzvan Lucescu la AEK Atena ar fi Giannis Papadimitriou, directorul tehnic al echipei din capitala Greciei. Acesta a colaborat cu Lucescu la Xanthi, iar acum îl dorește insistent la AEK.
Pe lista lui se află doi antrenor: Răzvan Lucescu și Milan Rastavac, care este antrenor la Asteras. Rastavac a fost, de asemenea, antrenor la Xanthi în mandatul lui Papadimitriou.
Însă Răzvan Lucescu ar putea avea un avantaj. Ajuns la 52 de ani, el este liber de contract după despărțirea de Al Hilal și ar putea fi adus mai ușor. Mai mult, rezultatele lui Lucescu de la echipele pe care le-a antrenat vorbesc de la sine și directorul tehnic e convins că românul e mai valoros.

Lucescu e evident mai valoros, cu un nume mai sonor și cu rezultate peste Rastavac. Papadimitriou are o relație bună cu Răzvan”, ar fi spus surse apropiate clubului AEK Atena.

În sezonul 2017-2018, a cucerit Cupa Greciei cu PAOK Salonic, după ce a câștigat cu 2-0 meciul cu rivala AEK Atena, în finala disputată chiar la Atena. „Am avut doi ani de vis acolo”, a spus Răzvan Lucescu, pentru aceeași sursă. Răzvan Lucescu a fost antrenorul lui Al Hilal din 2019 până în februarie 2021.