Răzvan Marin, demolat de Ciprian Marica. Punctele slabe din naționala României

Gabriel-Alexandru Ioniță 26.03.2022, 08:26
Răzvan Marin, demolat de Ciprian Marica. Punctele slabe din naționala României

Răzvan Marin a fost criticat de Ciprian Marica după meciul amical pierdut de naționala României pe stadionul Steaua împotriva Greciei cu scorul de 0-1. Mijlocașul central de 25 de ani al lui Cagliari a fost integralist, însă nu a reușit să își pună foarte mult amprenta pe jocul echipei naționale.

Răzvan Marin, criticat pentru nivelul fizic pe care îl are după 5 ani petrecuți în campionate tari din Europa

Marica i-a reproșat faptul că încă nu se află la un nivel fizic foarte bun, în ciuda faptului că evoluează deja de 5 ani în campionate puternice ale Europei. De altfel, fostul atacant al naționalei consideră că acesta este capitolul la care naționala României, și fotbalul românesc în general, suferă cel mai mult în acest moment.

Ciprian Marica este de părere că jucătorii români nu au forța fizică necesară pentru a se impune în duelurile unu contra unu.

De asemenea, la meciul de vineri seară el a remarcat faptul că fotbaliștii ofensivi ai lui Edi Iordănescu nu au reușit să facă un pressing care să deranjeze faza de construcție inițiată de greci de la nivelul fundașilor centrali. Și l-a dat exemplu în acest sens pe George Pușcaș, care de asemenea a avut o prestație foarte ștearsă contra Greciei.

Care sunt principalele probleme identificate de Marica în jocul României

Din păcate, am văzut aceleași sincope. Suferim în continuare la echipa națională. Nu e o problemă neapărat că am pierdut, pentru că e un amical. Dar pentru moral conta să câștigi. Aveai un nou antrenor, veneai după o pauză lungă fără jocuri.

Aș începe de la atacant. George Pușcaș, foarte puțin în această seară de la el. N-a ținut de minge, n-a fost în joc, a și primit puține baloane. Și apărarea suferă din cauza atacului. Când adversarul te presează, ai nevoie de atacanți care să țină de minge. Lucrul ăsta nu se întâmplă la noi.

Mă uitam și la Răzvan Marin. E de 4 ani în Italia și vedem că arată la fel ca acum 4 ani. Lewandowski și foarte mulți jucători, Chivu, de exemplu, s-au transformat fizic după transferuri la echipe mai mari. Noi pierdem duelurile 1 la 1. Asta e problema echipei naționale”, a spus Ciprian Marica la Pro X după încheierea meciului dintre România și Grecia.

Singurul gol al meciului de pe stadionul Steaua a fost marcat de Andreas Bouchalakis în minutul 39 în urma unei lovituri superbe de cap. România a ratat două ocazii importante în partea secundă.

Ambele au venit în urma unor lovituri de cap ale lui Adrian Rus. Prima dată fundașul central a lovit bară, iar apoi portarul grec a reușit să respingă în corner. Pentru „tricolori” urmează deplasarea în Israel pentru amicalul care va avea loc la Netanya, marți, 29 martie, de la ora 20:45. Partida va putea fi urmărită la TV pe Pro X și în format live text pe playsport.ro.

Edi Iordănescu, supărat pe publicul de pe Ghencea. „Nu e normal să huiduie un debutant”. Fanii, în război cu Federația