Răzvan Marin, înlocuit cu un alt „internațional” român! Ce mutare țintește Cagliari

Robert Zanfir / 03.07.2022, 16:42
Răzvan Marin, înlocuit cu un alt „internațional” român! Ce mutare țintește Cagliari

George Pușcaș (26 de ani) este dorit de Cagliari. Sarzii au retrogradat în Serie B la finalul sezonului trecut. Între timp, l-au pierdut și pe Răzvan Marin (26 de ani), care va merge sub formă de împrumut la Empoli.

Cagliari nu renunță la români, deși sarzii au ieșit, pentru moment, în pierdere din afacerea Răzvan Marin. Mijlocașul a fost cumpărat cu 10 milioane de euro de la Ajax. După două sezoane în Italia, clauza de transfer a internaționalului a coborât la doar 6 milioane. Viitoarea echipă a lui Marin, Empoli, a terminat sezonul trecut pe locul 14 în Serie A.

Cagliari l-a pierdut pe Răzvan Marin, dar îl vrea pe George Pușcaș

Ajunși în Serie B, sarzii încearcă revenirea în primul eșalon al fotbalului italian după doar un sezon. Chiar și-au păstrat în transferul lui Răzvan Marin o clauză prin care românul poate reveni la echipă după doar un sezon.

Între timp, Cagliari ar fi pus ochii pe George Pușcaș. Atacantul, aflat și pe lista Rapidului, după cum Playsport a informat, a avut un sezon reușit la Pisa, unde a marcat 8 goluri în 20 de prezențe pentru formația din Serie B.

Totuși, nu a reușit să își ajute echipa să promoveze. Toscanii au ratat barajul cu Monza, echipa lui Silvio Berlusconi. Italienii nu au mai considerat util să plătească 5 milioane de euro pentru transferul definitiv al lui George Pușcaș, astfel că atacantul a revenit la Reading.

Potrivit CagliariNews24, românul a devenit o țintă la Cagliari după plecarea lui Keita Balde și a lui Joao Pedro.

„Cagliari continuă să caute noi întăriri în ofensivă pentru sezonul viitor, având în vedere plecarea lui Keita Balde și despărțirea iminentă de Joao Pedro.

Principala țintă, Gianluca Lapadula, pare să se îndepărteze de gruparea rossoblu din cauza pretențiilor în valoare de 1,8 milioane de euro, considerate excesive de către Cagliari. De aceea, principalul nume pentru compartimentul ofensiv în acest moment devine George Pușcaș”, notează sursa amintită.

Top 10 al celor mai valoroși fotbaliști români

În ciuda unui sezon mai puțin reușit, Răzvan Marin a devenit cel mai bine cotat internațional român. L-a devansat pe Dennis Man, care a coborât strocul. Este cotat acum la doar 6,5 milioane de euro, cu aproape jumătate mai puțin decât în momentul în care a semnat cu Parma.

  • Răzvan Marin (26 de ani / Cagliari) – 12 milioane de euro
  • Alexandru Cicâldău (24 de ani / Galatasaray) – 7,5 milioane de euro
  • Ianis Hagi (23 de ani / Rangers) – 7 milioane de euro
  • Dennis Man (23 de ani / Parma) – 6,5 milioane de euro
  • Nicolae Stanciu (29 de ani / Wuhan Three Towns) – 5,5 milioane de euro
  • Florin Tănase (27 de ani / FCSB) – 5,5 milioane de euro
  • Darius Olaru (24 de ani / FCSB) – 5,5 milioane de euro
  • Valentin Mihăilă (22 de ani / Atalanta) – 5,5 milioane de euro
  • Alexandru Mitriță (27 de ani / PAOK Salonic) – 4 milioane de euro
  • Andrei Burcă (29 de ani / CFR Cluj) – 4 milioane de euro

2.500.000 de euro este cota lui George Pușcaș în acest moment, potrivit Transfermarkt.com