Reacție promptă a FRF după declarațiile lui Ladislau Boloni despre salariul pe care l-ar fi primit în calitate de selecționer

Gabriel-Alexandru Ioniță 21.06.2022, 17:26
Reacție promptă a FRF după declarațiile lui Ladislau Boloni despre salariul pe care l-ar fi primit în calitate de selecționer

FRF a reacționat la scurt timp după ce Ladislau Boloni a spus că oficialii acestui for nu au dorit să îi satisfacă pretențiile financiare, când au negociat cu el preluarea echipei naționale, din cauza faptului că aveau de făcut investiții pentru dezvoltarea „Cupei Satelor”. Federalii au explicat că nu în acești termeni s-a purtat discuția la momentul respectiv.

Replica FRF la acuzele formulate de Ladislau Boloni

Prin intermediul unui comunicat de presă transmis în după-amiaza zilei de marți, FRF a ținut să sublinieze că în negocierile cu Boloni nu s-a adus în discuție finanțarea competițiilor aflate sub egida Federației. Ci s-a făcut vorbire despre acestea doar pentru conturarea unui cadru general în care se desfășoară fotbalul românesc în prezent. Practic, conducerea FRF a demontat teoria prezentată anterior în spațiul public de noul antrenor al lui Metz.

În urma declarațiilor domnului Ladislau Bölöni din 21 iunie 2022, cu privire la negocierile pentru preluarea postului de selecționer al naționalei României, Federația Română de Fotbal dorește să facă următoarele precizări:

Bugetul rezervat Cupei Satelor sau oricărei alte competiții FRF nu a fost în niciun moment folosit ca argument în negocierile cu domnul Bölöni pentru preluarea postului de selecționer. Numele competițiilor a fost menționat doar în prezentarea de către Administrația FRF a actualului context al fotbalului românesc, în care Federația Română de Fotbal finanțează din fonduri obținute din mediul privat sau de la FIFA și UEFA nu mai puțin de 54 de competiții și activitatea a 19 loturi naționale.

Negocierile pentru preluarea postului de selecționer, indiferent de numele candidatului, au avut la bază principiul FRF de a recompensa, prin bonusuri de performanță, îndeplinirea obiectivelor asumate”, se arată în comunicatul postat pe frf.ro.

Ce spusese antrenorul român

„Eu sunt convins şi acum că dacă Daum a avut 50.000 de euro pe lună, atunci pentru mine ar fi trebuit să dea 60-70.000! Bine, eu ştiam că cer imposibilul, dar voiam să primesc răspunsul la nişte întrebări. De pildă, de ce se poate 50.000 pentru Daum, iar un antrenor român ar trebui să primească nici măcar jumătate?

Printre explicaţii a fost şi aceasta că acum adversarul e puţin mai altfel. Şi aici a venit replica preşedintelui cu Muntenegru (n.r- „Avem grupă ușoară! Și eu, dacă mă dezbrac și iau treningul de antrenor pe mine, tot bat Muntenegru”) .

Dar, de fapt, eu ceream doar să fiu respectat, aşa cum a fost respectat şi Daum. Mai ales că, fără nicio exagerare, cred că am făcut mai mult decât Daum în cariera mea de antrenor. Şi puteam fi mai util pentru echipa naţională decât a fost Daum.

Dar, repet, am pus problema sumei respective, doar pentru a primi nişte răspunsuri. Ulterior, când am avansat în negocierile cu FRF, mi-am scăzut pretențiile financiare la mai mult de jumătate din suma cerută iniţial.

Și mi s-a dat și un alt motiv pentru care nu puteam să primesc salariul pe l-a avut Daum. Mi s-a spus că federația are și alte obiective acum. Printre care și finanțarea Cupei Satelor. Iar treaba asta chiar m-a supărat!

E un argument copilăresc să pomeneşti de Cupa Satelor, când vorbeşti cu mine pentru postul de selecţioner.

Sunt ferm convins că aş fi făcut anumite lucruri mai rău decât selecţionerul actual. Dar anumite lucruri, sigur le-aş fi făcut altfel. Cred că dacă am fi folosit strategia mea, am fi obţinut alte rezultate”, a spus Boloni potrivit Adevărul.

Urmăriți Playsport.ro și pe