Reacție surprinzătoare a lui CTP, după ce Irina Begu a produs marea surpriză de la Wimbledon: ”E o groază!”

Moldoveanu Camelia 01.07.2021, 09:43
Reacție surprinzătoare a lui CTP, după ce Irina Begu a produs marea surpriză de la Wimbledon: ”E o groază!”

Irina Begu (79 WTA) a luat prin surprindere pe toată lumea după ce s-a calificat în turul 3 de la Wimbledon 2021. Victoria în fața jucătoarei de tenis Petra Matric (30 WTA) i-a adus cuvinte de laudă din partea lui CTP. Sportiva urmează să încaseze o sumă impresionantă de bani.

Irina Begu, victorie surprinzătoare la Wimbledon 2021

Jucătoarea de tenis clasa pe locul 79 WTA a reușit să-și egaleze cea mai bună performanță de la Wimbledon, atinsă în 2015. Irina Begu a câștigat în fața jucătoarei din Croația Petra Matric ( 30 WTA). După scorul de 7-5, 6-5 (7), 6-3, românca o să o întâlnească în turul trei pe Iga Swiatek. Sportiva din Polonia se află pe locul 7 mondial și este câștigătoarea de la Roland Garros 2020.

Până acum, Irina Begu o să încaseze de la Wimbledon 162.320 de dolari. Cea mai bună poziție ocupată de româncă este locul 22 WTA, performanță la care a ajuns în 2016. Ea joacă și la dublu, aici a reușit să atingă tot poziția 22, însă pe 1 octombrie 2018.

Reacție surprinzătoare a lui CTP după performanța Irinei

Irina Begu a avut un act inaugural cu doar 6 erori, iar adversara sa 17. În setul secund a avut un avantaj de 5-3 și ar fi putut obține ușor o victorie, însă a fost egalată de Petra Matric. Românca și-a revenit în setul decisiv și nu i-a oferit jucătoarei de tenis din Croația nicio oportunitate de break. Irina Begu a câștigat 89% din punctele primei mingi. Evoluția sa l-a impresionat pe CTP care a ținut să scrie pe Facebook un mesaj în care o laudă pe Irina pentru evoluția de la Wimbledon. El a apreciat cel mai mult ieșirea cu succes din groapa psihică.

Irina, pe iarbă ca pe zgură în vremurile bune! Să ai set și 2 mingi de meci în tie-break-ul setului 2, și adversara să ți le respingă cu execuții excepționale, e o groapă psihică din care îți trebuie tărie multă ca să ieși. Irina Begu a dovedit-o!

Cu un joc compact, bazat pe lovituri stânga-dreapta adânci și aspre, arătând o rezistență în raliuri pe care nu i-am mai văzut-o de mult, venind la fileu pe mingi construite cu inteligență și răbdare, Irina Begu, antrenată de Victor Crivoi, o învinge 3 seturi de luptă dură pe capul de serie nr. 26, croata Petra Martić, și trece în turul 3 al Wimbledonului!”, a scris Cristian Tudor Popescu pe Facebook.

Sorana Cîrstea merge și ea mai departe la Wimbledon 2021

Sorana Cîrstea a reușit o un meci foarte bun în turul inaugural al turneului de la Londra. Ea a reușit să o învingă pe britanica Samantha Murray Sharan (230 WTA), scor 6-3, 6-3. În urma victoriei, Sorana Cârstea s-a calificat în turul 2 de la Wimbledon. Victoria în fața britanicei i-a adus româncei și un cec în valoare de 75.000 de euro și 70 de puncte WTA.

Mihaela Buzărnescu a fost eliminată în primul tur de către Venus Williams cu scorul 5-7, 6-3, 3-6. Tot în prima manșă a pierdut Monica Niculescu, venită din calificări. Ea a fost învinsă de Aryna Sabalenka cu scorul de 6-1, 6-4.

Ana Bogdan a pierdut în fața Anastasiei Pavlyuchenko. Finalista de la Roland Garros s-a impus în mai puțin de o oră de joc, scor 6-2, 6-2. După eliminarea și a Anei Bogdan, România a rămas cu trei reprezentante la turneul de la Londra, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Patricia Țig.

Urmăriți Playsport.ro și pe