Real Madrid îl vrea pe Kane în locul lui Benzema. Suma astronomică cerută de Tottenham pentru transferul atacantului

Radu Bordei 05.06.2023, 12:33
Real Madrid îl vrea pe Kane în locul lui Benzema. Suma astronomică cerută de Tottenham pentru transferul atacantului

Pentru Real Madrid se anunță o vară a schimbărilor, pe Santiago Bernabeu. După ce au ratat toate obiectivele importante, galacticii sunt gata să investească masiv pentru a reconstrui echipa. Mai ales că vor rămâne fără cel mai important fotbalist, ultimul Balon de Aur, Karim Benzema.

Real Madrid începe goana după înlocuitorul lui Benzema. Starul naționalei Angliei este alesul

Florentino Perez spera ca atacantul de 35 de ani să mai stea măcar un sezon, pentru ca madrilenii să aibă timp să negocieze cu un eventual înlocuitor. Dar francezul a decis să se despartă de echipa la care a cunoscut gloria, așa că galacticii sunt contra timp. Marele vis rămâne Kylian Mbappe, dar este aproape imposibil ca acesta să vină din această vară. PSG îi va pierde și pe Messi și, foarte probabil, și pe Neymar, așa că internaționalul francez va rămâne la Paris. Mai ales că de anul viitor va putea iar să negocieze din postura de jucător liber de contract.

Harry Kane pare să fie, în acest moment, principala țintă. Nu va fi ușor, vârful lui Tottenham îi va costa pe madrileni în jur de 115 milioane de euro. Deși are 29 de ani, Kane rămâne unul din cei mai buni atacanți din lume iar într-o echipă ca Real Madrid, poate trece la un nivel superior. Negocierile cu Tottenham nu vor fi ușoare, așa că o altă variantă poate fi Kai Havertz, de la Chelsea. Totuși, internaționalul german de 23 de ani nu este la fel de prolific și este mai curând un fotbalist de creație. Astfel, practic Real nu ar juca cu un număr 9 veritabil, dacă se va alege opțiunea Havertz.

Karim Benzema pleacă. Comunicatul oficial al clubului

Conducerea grupării blanco a anunțat despărțirea prin intermediul unui comunicat oficial.

”Real Madrid C.F. și căpitanul nostru Karim Benzema au convenit să pună capăt etapei sale strălucitoare și de neuitat ca jucător pentru clubul nostru.

Real Madrid vrea să-și arate recunoștința și toată afecțiunea pentru cine este deja una dintre cele mai mari legende ale noastre.

Karim Benzema a ajuns la clubul nostru în 2009, la doar 21 de ani, și a fost un jucător fundamental în această epocă de aur a istoriei noastre. În cele paisprezece sezoane în care ne-a apărat sigla și tricoul, a câștigat 25 de titluri, un număr record pentru Real Madrid: 5 Ligi ale Campionilor, 5 Cupe Mondiale pentru Cluburi, 4 Supercupe Europene, 4 Ligi, 3 Cupe ale Regelui și 4 Supercupe ale Spaniei.

Karim Benzema este actualul Balon de Aur și Jucătorul Anului UEFA, dar a și a fost inclus în FIFA FIFPRO Eleven și a câștigat Trofeul Pichichi 2022. Premii primite după unul dintre cele mai extraordinare sezoane din istoria noastră, în special în Champions League, acolo unde a jucat în meciuri memorabile care au ajutat-o pe Real Madrid să câștige cea de-a 14-a Ligă a Campionilor, la Paris, fiind golgheterul competiției cu 15 goluri. Karim Benzema este al cincilea jucător care ne-a îmbrăcat tricoul de cele mai multe ori, cu 647 de apariții, și este al doilea marcator al tuturor timpurilor pentru Real Madrid, cu 353 de goluri.

Real Madrid este și va fi mereu casa lui și îi dorește lui și familiei sale tot binele în această nouă fază a vieții sale.

Marți, 6 iunie, la ora 12:00, va avea loc la Real Madrid City un eveniment de rămas bun dedicat lui Karim Benzema, la care va fi prezent și președintele nostru Florentino Pérez”, se arată în comunicatul celor de la Real.

Urmăriți Playsport.ro și pe