Real Madrid își ia adio de la cel mai titrat jucător din istoria clubului. Marcelo pleacă de pe Santiago Bernabeu

Robert Zanfir / 12.06.2022, 16:20
Real Madrid își ia adio de la cel mai titrat jucător din istoria clubului. Marcelo pleacă de pe Santiago Bernabeu

Real Madrid a anunțat despărțirea de Marcelo Vieira, cunoscut ca Marcelo (34 de ani), după 16 ani. Fundașul brazilian va avea parte, luni, de o ceremonie pe Santiago Bernabeu.

Se încheie o nouă eră la Real Madrid. Marcelo a ajuns la capătul aventurii pe Santiago Bernabeu și va pleca în plină glorie din capitala Spaniei. Brazilianul ajuns la Madrid în 2006 este cel mai titrat jucător din istoria clubului.

Real Madrid a anunțat despărțirea de Marcelo

Marcelo își va încheia cariera de vis de pe Bernabeu cu a cincea finală de Liga Campionilor în palmares. Deși nu a jucat la Paris, în victoria cu Liverpool, Marcelo este cel care a ridicat trofeul deasupra capului. A făcut-o și în calitate de căpitan, la prima reușită de acest gen din palmares.

Brazilianul și-a anunțat plecarea de la Real încă de la ceremonia de decernarea a trofeului Ligii Campionilor.

„Este un moment foarte frumos. Când ești primul căpitan, visezi să ridici cupa. Am devenit singurul brazilian care a ridicat Liga Campionilor în calitate de căpitan al lui Real Madrid.

Emoția este brutală, a fost ultimul meu meci pentru Real Madrid, dar sunt foarte fericit. Nu este o zi tristă, plec cu multă bucurie, recunoscător fanilor și nopților magice pe care le-am trăit pe Bernabeu

Nu mă simt ca o legendă, sunt o persoană care se bucură de fiecare moment. Am fost destul de norocos să fiu căpitan și să ridic Cupa înainte de despărțire. Ultimul meci de pe Bernabeu a fost un mini rămas-bun, dar acum nu pot spune la revedere mai bine decât cu a cincea Ligă a Campionilor. Am închis un ciclu foarte frumos”, a declarat Marcelo, citat de Marca.

38 de goluri în 546 de meciuri a reușit Marcelo în tricoul celor de la Real Madrid. Fundașul stânga are nu mai puțin de 25 de trofee în tricoul albilor.

CV Marcelo la Real Madrid:

5 Champions League
6 La Liga
două Cupe ale Regelui
3 Supercupe ale Europei
3 Campionate Mondiale ale Cluburilor
5 Supercupe ale Spaniei

Spectacol de adio pentru Marcelo

Real Madrid a anunțat oficial plecarea jucătorului. A postat și un anunț oficial. Va fi chiar și o ceremonie de adio, care va avea loc luni, de la 13:00.