Real Madrid și-a stabilit deja prima țintă pentru perioada de transferuri din iarnă. „Galacticii” vor un fost jucător de la Manchester City

Gabriel-Alexandru Ioniță 17.11.2022, 17:05
Real Madrid și-a stabilit deja prima țintă pentru perioada de transferuri din iarnă. „Galacticii” vor un fost jucător de la Manchester City

Real Madrid încearcă să profite de pauza competițională generată de Cupa Mondială din Qatar și să își contureze deja lista de transferuri pentru perioada de mercato din iarnă. Iar primul nume pe această listă se pare că ar fi al unui fost jucător de la Manchester City.

Real Madrid a intrat în cursa pentru Pedro Porro, fostul fundaș dreapta al celor de la Manchester City

Este vorba despre Pedro Porro, fundaș dreapta spaniol în vârstă de 23 de ani care evoluează în prezent pentru portughezii de la Sporting. El a fost transferat definitiv de gruparea de pe Jose Alvalade de la Manchester City în vara acestui an în schimbul sumei de 8.5 milioane de euro. Anterior, el fusese împrumutat la Sporting de către „cetățeni” și a dat un randament foarte bun.

Pedro Porro a fost transferat de Manchester City în vara anului 2019 de la Girona, echipă care practic l-a lansat în fotbalul mare, după ce și-a petrecut junioratul la Rayo Vallecano. Fundașul iberic nu a jucat însă deloc la echipa antrenată de Pep Guardiola, care l-a împrumutat în mai multe rânduri. Mai întâi la Real Valladolid, în sezonul 2019-2020. Iar ulterior la Sporting, în perioada 2020-2022, înainte de a-l ceda definitiv la formația portugheză.

La Sporting a avut evoluții foarte solide în acest sezon, motiv pentru care a intrat în atenția celor de la Real Madrid. Potrivit portughezilor de la Record, citați de o pagină de Twitter a fanilor echipei din capitala Spaniei, „galacticii” vor fi nevoiți să plătească 30 de milioane de euro pentru a-l transfera pe Pedro Porro, fotbalist de care ar mai fi interesate și alte echipe în acest moment.

Fundașul dreapta spaniol ar urma să devină „urmașul” lui Dani Carvajal

Pedro Porro este considerat drept unul dintre cei mai promițători fundași dreapta din Europa în acest moment. El chiar a fost convocat recent și la echipa națională a Spaniei. Iar, cum se pare că „epoca” lui Dani Carvajal este din ce în ce mai aproape de final, varianta Porro s-ar putea dovedi una de un mare succes pentru Carlo Ancelotti. Îîn condițiile în care spaniolul este încă destul de tânăr, la 23 de ani.

Pe poziția de fundaș dreapta, antrenorul italian s-a mai bazat de-a lungul timpului pe Lucas Vazquez, Nacho Fernandez sau Odriozola. Doar că primii doi reprezintă improvizații, fiind extremă dreapta, respectiv fundaș central, în vreme ce al treilea nu a dat randamentul așteptat când s-a apelat la serviciile sale.