Real Madrid și Atletico surprind total înaintea derby-ului de duminică. Ce decizie au luat cele două rivale

Olteanu Ștefan 07.05.2022, 00:03
Real Madrid și Atletico surprind total înaintea derby-ului de duminică. Ce decizie au luat cele două rivale

Atletico Madrid și Real Madrid vor fi protagonistele unui moment inedit înaintea derby-ului pe care îl vor disputa în runda cu numărul 35 din Spania, duminică, 8 mai, de la ora 22:00. Jucătorii ambelor formații nu vor face deplasarea la stadion cu autocarele de lux cu care erau obișnuiți, ci cu mijloacele de transport în comun.

Merg cu transportul în comun până la arena „Wanda Metropolitano”. Moment inedit oferit de Atletico Madrid și Real Madrid

Jucătorii lui Atletico Madrid și Real Madrid surprind total înaintea derby-ului de duminică și se vor deplasa pe stadionul „Wanda Metropolitano” la bordul a patru autobuze electrice ale Companiei Municipale de Transport (EMT), din Madrid.

Practic, jucătorii vor renunța la luxul cu care erau obișnuiți în autocarele cluburilor și vor apela la transportul în comun, pe care îl folosesc toți oamenii de rând din Madrid.

Timp de câteva zeci de minute vor uita de toalete private, de scaune super confortabile, de frigider și de majoritatea opțiunilor de lux pe care le aveau în autocarele lor.

De asemenea, în aceste patru autobuze care le vor fi puse la dispoziție, vor călători și membrii celor două staff-uri tehnice.

Totuși, Atletico Madrid și Real Madrid se vor bucura și de un lucru pregătit special pentru ele. Mijloacele de transport în comun vor fi decorate, temporar, cu siglele cluburilor rivale din oraș.

Potrivit El Mundo, va fi pentru prima oară când două echipe de fotbal folosesc transportul public pentru a se deplasa la un meci.

De unde a plecat ideea

Cluburile au fost convinse la îndemnul Companiei Municipale de Transport, care în această săptămână aniversează 75 de ani de la înființare.

Astfel, Real Madrid și Atletico Madrid au acceptat să aducă un omagiu special companiei publice.

În cadrul evenimentelor programate pentru această celebrare, EMT dorește să facă vizibilă apropierea față de orașul Madrid și de madrileni, prin transportul echipelor de fotbal care reprezintă speranțele și pasiunea a milioane de fani din întreaga lume, dar mai ales din capitala Spaniei”, au transmis oficialii EMT, potrivit sursei citate.

Fiecare autobuz are 28 de locuri și de aceea atât Atletico Madrid, cât și Real Madrid vor beneficia de două unități.

Din toată această afacere, Real Madrid iese și puțin mai dezavantajată. Formația antrenată de Carlo Ancelotti va avea de parcurs un drum ceva mai lung, de aproximativ 9 kilometri. În schimb, traseul stabilit pentru elevii lui Diego Simeone este unul de doar 5 kilometri.

La stadion se vor deplasa și autocarele oficiale, deoarece drumul de după meci va fi parcurs cu acestea.

Derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid e programat duminică, de la ora 22:00, pe arena „Wanda Metropolitano”. În partida tur, Real s-a impus cu 2-0.

Însă, partida de duminică va fi mult mai importantă pentru Atletico. Real Madrid este deja campioană în La Liga, în timp ce Atletico luptă pentru prinderea ultimului loc de UEFA Champions League. Trupa lui Diego Simeone e pe 4 în campionat, cu 61 de puncte, la doar trei puncte în fața lui Betis.

Liverpool și Real Madrid pun mâna pe sume uriașe în acest sezon de Liga Campionilor. Cât va obține fiecare dacă va câștiga trofeul.

Urmăriți Playsport.ro și pe