Recital Olimpiu Moruțan și Alex Cicâldău pentru Galatasaray. Românii, elogiați după victoria cu Lazio

Bordei Radu / 17.09.2021, 09:31
Recital Olimpiu Moruțan și Alex Cicâldău pentru Galatasaray. Românii, elogiați după victoria cu Lazio

A fost o seară bună pentru Olimpiu Moruțan și Alex Cicâldău. Galatasaray a pornit cu dreptul campania în grupele Europa League, cu o victorie importantă. Turcii au trecut, pe teren propriu, de Lazio. Italienii au fost învinși cu 1 la 0, după un autogol al portarului Strakosha.

Cei doi mijlocași români nu au marcat, dar au fost printre cei mai buni de pe teren. Aproape tot jocul ofensiv s-a derulat prin intermediul lor și calitatea tehnică a celor doi și-a spus cuvântul. De altfe și presa italiană a semnalat aceste lucruri, iar românii au fost printre fotbaliștii remarcați ai serii.

Olimpiu Moruțan și Alex Cicâldău, cei mai buni de la Galatasaray. Cum au evoluat românii în partida cu echipa din capitala Italiei

Golul din minutul 67 a consemnat dominarea celor de la Galatasaray. Turcii au jucat bine, au controlat ostilitățile și victoria a fost una meritată. Și presa din peninsulă a fost de aceeași părere, mai mult jurnaliștii au remarcat jocul prestat de Moruțan și Cicâldău.

Fotbalistul venit de la FCSB a pus o presiune constantă asupra întregii apărări a lui Lazio. Moruțan a fost periculos și în fața porții. A lovit bara transversală, apoi a contribuit la faza în care Strakosha a marcat în propria poartă. Jocul lui i-a adus nota de 6,5, printre cele mai mari ale serii.

Și Alex Cicâldău s-a remarcat, mai ales prin pozționarea sa și prin disponibilitatea de a se pune mereu în serviciul colegilor săi. Fostul oltean nu a ezitat nici el să caute golul, dar ori paradele lui Strakosha, ori câțiva centimetri i-au lipsit pentru a marca. Chiar și așa Fatih Terim are e ce să fie mulțumit de cei doi fotbaliști aduși în această vară.

Moruțan și Cicâldău confirmă investiția făcută în ei

Dacă la început jurnaliștii de pe Bosfor nu erau foarte convinși de utilitatea celor două transferuri. Acum, însă, insistența lui Fatih Terim de a-i transfera pe cei doi români a început să dea roade. Iar banii plătiți pentru ei nu mai par mulți.

Turcii i-au plătit Universității Craiova suma de 6.5 milioane de euro. În vreme ce Gigi Becali a primit pentru Olimpiu Moruțan 3.5 milioane de euro. Ceea ce înseamnă mult mai puțin decât cele 10 milioane pe care patronul FCSB-ului le cerea inițial. Olimpiu Moruțan are un salariu anual de 650.000 de euro. Iar Alexandru Cicâldău câștigă nu mai puțin de 900.000 de euro pe sezon la Istanbul. Dar, până în acest moment cei doi au confirmat.