Record după record. Performanța reușită de Erling Haaland în Premier League

Ioan Valentin Oprea 02.09.2023, 21:06
Record după record. Performanța reușită de Erling Haaland în Premier League

Erling Haaland are un început perfect de sezon în Premier League. Atacantul norvegian nu a avut nevoie decât de patru etape pentru a dărâma un nou record.

Marcator al unui hattrick în poarta celor de la Fulham, Haaland a devenit jucătorul din întreaga existenţă a primei divizii din Albion care ajunge cel mai rapid la borna de 40 de goluri.

În urma celor trei reuşite din partida cu Fulham, tânărul vârf în vârstă de 23 de ani a contabilizat deja 41 de goluri în Premier League. Performanţa a fost atinsă în doar 39 de partide.

I-a depăşit pe Alan Shearer şi Andy Cole

Precedentul record aparţinea renumiţilor atacanţi Alan Shearer şi Andy Cole, care au scris istorie pentru Newcastle United, respectiv Manchester United. Aceştia atinseseră borna celor 40 de goluri în 45 de meciuri.

Cu Erling Haaland în plină formă, trupa lui Pep Guardiola a defilat pe „Etihad Stadium”. „Cetăţenii” s-au impus cu un categoric scor de 5-1, celelalte două goluri ale gazdelor purtând semnătura lui Alvarez şi Ake.

Confruntarea a fost una echilibrată până în prelungirile primei reprize, când tabela de marcaj indica un 1-1. Ake a fost decisiv în minutul 40+5, iar City a ieşit apoi descătuşată de la cabine şi a mai punctat de încă trei ori.

Debut pentru Doku

Jocul de pe „Etihad Stadium” a înregistrat şi debutul la Manchester City a tânărului star belgian Jeremy Doku, transferat, de curând, de la prim-divizionara franceză, Rennes. Fotbalistul în vârstă de 21 de ani a început titular şi a fost păstrat pe gazon până în minutul 75, când, în locul său, a intrat Gomez.

Doku este socotit „noul Eden Haazard” al fotbalului belgian şi a fost promovat, încă de la o vârstă fragedă, la naţionala Belgiei, de precedentul selecţioner, spaniolul Roberto Martinez.

Deşi are doar 21 de ani, Doku a bifat deja prezenţa la două turnee finale, EURO 2020 şi Mondialul din 2022. Actualul selecţioner al „dracilor roşii”, germano-italianul Domenico Tedesco, se bazează, la rândul său, pe Jeremy Doku, de cele mai multe ori, din primul minut.

Urmăriți Playsport.ro și pe