Record mondial în baschetul mondial. S-a înregistrat un scor uriaș, la o diferență colosală

Giosanu Catinca 26.09.2022, 18:50
Record mondial în baschetul mondial. S-a înregistrat un scor uriaș, la o diferență colosală

Echipa națională feminină de baschet a Statelor Unite ale Americii a stabilit un nou record de puncte înscrise într-un meci din cadrul Cupei Mondiale. Selecționata din SUA a reuşit să învingă echipa Coreei de Sud.

Record mondial în baschet!

Americancele s-au impus luni cu scorul de 145-69 la Sydney, conform AFP. Vechiul record fusese stabilit de selecționata Braziliei, în urmă cu 32 de ani. S-a întâmplat la ediţia din 1990 a Mondialului feminin, unde baschetbalistele sud-americane au învins-o cu 143-50 în faţa selecţionatei ţării gazdă, Malaezia.

Echipa SUA a bifat cu două goluri mai mult decât baschetbalistele sud-americane. Cea mai bună jucătoare care a evoluat în meciul contra Coreei de Sud a fost Brionna Jones.

Într-o altă partidă disputată luni în Grupa A, Belgia a umilit-o cu 85-55 pe Bosnia-Herţegovina. În urma acestui succes, formația din Belgia a devenit a treia echipă care accede în sferturile de finală, după Statelu Unite ale Americii şi Canada.

Cine este Brionna Jones

Așa cum am arătat mai sus, Brionna Jones a fost de departe cea mai bună jucătoare a meciului cu Coreea de Nord. Aceasta din urmă a obținut 24 de puncte, opt recuperări și un assist.

A’ja Wilson a obținut 20 de puncte, iar Breanna Stewart a câștigat 18 puncte. La rândul ei, Shakira Austin a marcat un singur gol cu doar câteva secunde înainte de încheierea partidei.

Meciul de la Sydney a contat pentru Grupa A a competiţiei.

Urmăriți Playsport.ro și pe