Record mondial în Olanda. Cât a durat cel mai scurt meci din lume

Olteanu Ștefan 19.04.2022, 19:56
Record mondial în Olanda. Cât a durat cel mai scurt meci din lume

De Schutters și TPO, două echipe din divizia a cincea a fotbalului din Olanda, au stabilit un record mondial. Cele două formații au fost protagonistele celui mai scurt meci din lume. Duelul a început conform programului oficial, însă după doar cinci secunde de joc, arbitrul a fost nevoit să fluiere finalul.

Cel mai scurt meci din lume a durat doar cinci secunde. Record mondial în Olanda, stabilit la o partidă din divizia a cincea

Luni după-amiază a fost stabilit un nou record mondial în Olanda. De Schutters și TPO, două echipe de fotbal din divizia a cincea, au fost protagonistele celui mai scurt meci din lume.

Din cauza problemelor de lot, TPO a putut să se prezinte la meci doar cu 7 jucători de câmp, între care se afla și antrenorul Tijs van Bragt. Însă, în mod halucinant, acesta din urmă s-a accidentat la coapsă imediat după fluierul de start și nu a mai putut continua jocul. Și cum oaspeții nu mai aveau numărul minim de jucători în teren, arbitrul a fost nevoit să fluierul final. După doar cinci secunde!

Întâmplarea i-a scos din sărite pe cei din echipa lui De Schutters, care ar fi preferat ca adversara să nu se prezinte deloc la meci, decât să se prezinte în asemenea condiții. Însă, dacă TPO nu ar fi făcut deplasarea, s-ar fi ales cu o amendă usturătoare din partea Federației.

Nu înțeleg de ce faci asta ca și club. Dacă amâni meciul, primești o amendă. Acum distrugi totul pentru 20 de oameni de la De Schutters, plus câțiva suporteri”, a spus Johan Sulkers, antrenorul lui De Schutters, potrivit publicației AD.

Cum au reacționat cei din tabăra oaspeților

Prin vocea antrenorului Tijs van Bragt, TPO a recunoscut că amenda pe care ar fi urmat să o încaseze pentru neprezentare ar fi afectat clubul și în acest context a preferat să facă deplasarea.

Sigur că înțeleg frustrarea celor de la De Schutrers, dar noi suntem doar un club mic. Trebuie să ne bazăm în principal pe voluntari. Apoi chiar nu ne permitem o asemenea amendă.

Așa că, de nevoie, am intrat și eu pe teren, ca al șaptelea jucător. Dar m-am lovit la coapsă. Aș fi continuat dacă eram mai tânăr, dar nu vreau să risc nimic acum. Încă mă doare”, a transmis și antrenorul lui TPO, conform sursei menționate.

Johan Sulkers, un reprezentant al Federației Olandeze de Fotbal, a condamnat vehement atitudinea celor de la TPO:

Este comportament nesportiv, lipsă de respect. Este o rușine pentru fotbalul amator. Nu am mai văzut așa ceva niciodată și sunt în fotbal de ceva timp”, a spus și oficialul federației.

Din informațiile existente în mediul online, duelul De Schutters și TPO ar reprezenta un nou record în materie de „cel mai scurt meci”.

Precedentul record ar fi fost deținut de partida Racing Santander – Real Sociedad. În sezonul 2013-2014 din Cupa Regelui, Spania, jucătorii lui Racing Santander au refuzat să joace returul cu Real Sociedad, din cauza salariilor neplătite, iar arbitrul a fluierat finalul meciului după aproximativ 50 de secunde.

VIDEO: 

Erik ten Hag va fi noul manager al lui Manchester United! Presa din Anglia anunță că totul a fost pus la punct! Când se va face anunțul oficial.

Urmăriți Playsport.ro și pe