Refuză Ianis Hagi naționala României în vară din cauza celor de la Rangers? Ipoteză-surpriză pentru Jocurile Olimpice

Marian Cărăvan / 08.04.2021, 08:59
Refuză Ianis Hagi naționala României în vară din cauza celor de la Rangers? Ipoteză-surpriză pentru Jocurile Olimpice

Ianis Hagi este unul dintre jucătorii eligibili pentru participarea cu naționala României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cu evoluții remarcabile la U21, Ianis Hagi ar putea fi pus în situația de a refuza participarea la turneul olimpic. Motivul principal e legat de echipa sa de club, care îi poate încurca programul. Naționala de fotbal a României nu a mai fost prezentă la Jocurile Olimpice din 1964, când competiția supremă s-a desfășurat tot la Tokyo.

Refuză Ianis Hagi naționala României în vară, din cauza celor de la Rangers?

Jucător de bază în echipa olimpică, Ianis Hagi ar putea spune „pas” întrecerii din vară, din Japonia. Jocurile Olimpice se vor suprapune cu perioada în care cluburile sunt fie în perioada de pregătire, fie sunt la început de sezon. Ianis Hagi va fi la mâna scoțienilor, care îi pot da sau nu acceptul pentru a fi prezent cu naționala României la competiția supremă. Jocurile Olimpice au loc în perioada 23 iulie – 8 august, iar turneul olimpic de fotbal nu apare în calendarul FIFA. Prin urmare, cluburile nu au niciun fel de obligație de a da drumul jucătorilor pe care îi au sub contact. În această situație se află și Ianis Hagi, dar și alți jucători eligibili, pe care selecționerul Mirel Rădoi se bazează pentru o reprezentare onorabilă în Japonia.

Pentru a fi prezenți sub tricolor, la competiția olimpică, jucătorii vor trebui să absenteze o perioadă mai lungă de la echipele lor de club. E greu de crezut că fotbaliștii vor fi lăsați să plece atât de ușor, mai ales că unele echipe vor avea și meciuri oficiale în perioada în care la Tokyo se dispută turneul olimpic de fotbal. Ianis Hagi și alți jucători de bază sunt într-o astfel de situație. Campion în Scoția, refuză Ianis Hagi naționala României în vară din cauza celor de la Rangers? Jucătorii născuți după 1 ianuarie 1997 sunt eligibili pentru participarea la Jocurile Olimpice. Ianis Hagi, Man, Cicâldău, Mihăilă, Coman, Moruțan sau Olaru sunt astfel de jucători. În lot pot intra și trei jucători, fără restricție de vârstă. Rămâne de văzut ce soluții va găsi selecționerul pentru competiția supremă din vară, în condițiile în care se poate lovi de multe refuzuri.

Refuza Ianis Hagi nationala Romaniei in vara din cauza celor de la Rangers?
Refuza Ianis Hagi nationala Romaniei in vara din cauza celor de la Rangers?

Ianis Hagi a primit notă mică în Cupa Scoției

Ianis Hagi a fost rezervă în meciul de Cupă pe care Glasgow Rangers l-a disputat în compania celor de la Cove Rangers. Liderul din Scottish Premiership a zdrobit cu 4-0 liderul din liga a treia scoțiană. Practic, un meci fără istoric, decis după primele 45 de minute. Defoe (min. 24), Roofe (min. 31 și 32) și Patterson (min. 43) au semnat reușitele prin care Rangers avea deja o diferență clară încă din prima repriză. După pauză, antrenorul Steven Gerrard a operat unele schimbări în echipa sa. Una dintre alegerile sale a fost introducerea pe teren a lui Ianis Hagi, în locul lui Davis, în minutul 46.

Deși a avut la dispoziție o repriză întreagă, internaționalul român nu a impresionat în meciul din Cupa Scoției. Rezervă în victoria categorică a lui Rangers, Hagi Jr. a primit una dintre cele mai mici note. Mijlocașul român nu i-a impresionat deloc pe jurnaliștii scoțieni atâta timp cât s-a aflat pe teren. De altfel, și nota primită este pe măsură. Altădată un răsfățat al presei, Ianis Hagi nu a primit acum decât nota 5. Ianis Hagi, autorul golului victoriei României din meciul cu Macedonia de Nord, va avea cu siguranță și alte ocazii de a se afirma în competițiile din Scoția. Poate chiar în faza următoare a Cupei Scoției, în care Rangers va întâlni marea rivală, Celtic.

În faza a doua a campionatului Scoției, Rangers joacă pe 11 aprilie acasă cu Hibernian. Echipa lui Ianis Hagi e pe primul loc, cu 89 de puncte. Rangers are un avans de 20 de puncte față de cea de-a doua clasată, Celtic.