David Popovici strălucește încă o dată. Nou record al competiției și calificare en-fanfare în semifinale la 100 de metri liber

Gabriel-Alexandru Ioniță 12.08.2022, 10:41
David Popovici strălucește încă o dată. Nou record al competiției și calificare en-fanfare în semifinale la 100 de metri liber

UPDATE. David Popovici este singurul înotător român care s-a calificat în semifinalele probei de 100 de metri liber la Campionatele Europene de natație pentru seniori de la Roma. El a obținut cel mai bun timp în calificări și totodată a setat un nou record al competiției cu timpul său de 47.20 secunde. El va concura în semifinale în această seară, cu începere de la 19:33, ora României, în direct pe TVR 1. 

Ceilalți trei competitori români din această probă, George Stoica-Constantin, Patrick Sebastian Dinu și Mihai Gergely nu au obținut timpi suficient de buni pentru a accede în semifinale. Stoica-Constantin a terminat cursa în 50.01 secune și a câștigat seria a treia, Patrick Dinu a obținut un timp de 50.59 secunde și a fost al șaptelea în aceeași serie, iar Gergely a fost al patrulea în seria a doua, cu un timp de 50.90 secunde.

De asemenea, Victorița-Alexandra Bogdăneci a ratat și ea calificarea în semifinalele probei de 50 de metri fluture, cu un timp de 28.01. Ultimul timp care a prins semifinalele a fost de 26.99 de secunde.


Știrea inițială

David Popovici vrea să obțină la Campionatele Europene de natație de la Roma cel puțin aceleași performanțe pe care le-a obținut la Campionatele Mondiale de la Budapesta, din luna iunie. Atunci, sportivul de doar 17 ani a câștigat două medalii de aur, la 100 de metri liber și la 200 de metri liber.

David Popovici caută din nou gloria, de data aceasta la Europenele de la Roma

Acum, el își va începe drumul la competiția de la Foro Italico cu calificările probei de 100 de metri liber. Acestea vor debuta cu începere de la ora 10:10, ora României, și vor fi transmise de TVR. David Popovici va lua startul în cea de-a opta serie de calificare și va înota pe culoarul al patrulea.

De asemenea, alături de David Popovici, vor concura în această probă și ceilalți 3 componenți ai ștafetei de 4 X 100 de metri a României. Este vorba despre Mihai Gergely, care va face parte din seria a doua, respectiv de George Stoica-Constantin și Patrick Dinu, care vor lua startul în cea de-a treia serie de calificări.

Totodată, la feminin, Alexandra Victorița Bogdăneci va concura, cu începere de la ora 10:00, în calificările probei de 50 de metri fluture. Ea va lua startul în prima serie. Sportiva în vârstă de 27 de ani se poate lăuda cu un timp de 27.88 secunde, drept cel mai bun rezultat al carierei.

Sportivii care vor trece de aceste runde de calificări vor concura în semifinale, în sesiunea de seară a acestei zile a doua de la Campionatele Europene de natație de la Roma. Acestea vor începe de la ora 19:00, ora României.

Legendarul Jim Montgomery, cuvinte frumoase despre noua senzație a natației mondiale

David Popovici a primit un boost de motivație, cu doar o săptămână înainte de startul competiției din capitala Italiei. Sportivul legitimat la CS Dinamo a primit vizita legendarului Jim Montgomery, fostul înotător american, primul și ultimul care reușise să câștige medaliile de aur la 100 de metri liber și 200 de metri liber în cadrul acelorași Campionate Mondiale, până la Popovici, care a făcut același lucru la Budapesta.

„Sunt multe similarităţi între noi, dar şi câteva diferenţe. Eu eram cu 8-9 luni mai mare decât el atunci când am câştigat medaliile de aur la 100-200.

Eram într-o cu totul altă eră a nataţiei atunci. Eram în primul an la facultate, înotam cu deţinători de recorduri. David este un erou deja în România, toată lumea îi urmăreşte cursele…

Am discutat despre ce îşi doreşte să facă mai departe, despre cum să elimine stresul, cum să se relaxeze”, a spus Montgomery, citat de news.ro.

CITEȘTE ȘI Gest cutremurător al lui David Popovici. Marele campion de natație se implică într-un proiect superb

Urmăriți Playsport.ro și pe