Regele își laudă prințul Ianis Hagi în presa din Scoția: „Ăsta-i băiatul meu!”

Marian Cărăvan / 06.06.2021, 23:41

Ianis Hagi a scris istorie în acest sezon la Glasgow Rangers. Internaționalul român a contribuit la cucerirea titlului de campioană a Scoției, în dauna marii rivale, Celtic Glasgow. Gheorghe Hagi este mândru de fiul său după un sezon excelent. Regele își laudă prințul Ianis Hagi în presa din Scoția.

Regele își laudă prințul Ianis Hagi în presa din Scoția

Ianis Hagi și-a trecut numele în dreptul unei mari performanțe. Echipa la care evoluează internaționalul român a cucerit titlul în Scoția, fără să piardă vreun meci pe parcursul sezonului 2020-2021. În cele 38 de partide disputate, Rangers, la care evoluează şi Ianis Hagi, a înregistrat 32 de victorii şi 6 remize, egalând performanţa rivalei Celtic Glasgow care a cucerit titlul fără a cunoaşte înfrângerea în sezonul 2016-2017. Mai mult, Rangers a primit doar 13 goluri, marcând însă 92. Un rol determinant în cucerirea titlului l-a avut Ianis Hagi. Mijlocașul lui Rangers a fost lăudat de Gică Hagi în presa din Scoția.

Omul cu 124 de selecții la echipa națională a României este mîndru de realizările prințului Ianis Hagi.

Este unul dintre cei mai importanți și decisivi jucători pentru Rangers. Sunt mândru că a lăsat o asemenea impresie la vârsta de 22 de ani. Și-a câștigat respectul. Ianis s-a adaptat repede, iar acest lucru a fost dovedit în teren. Însă trebuie să se dezvolte mai mult pentru a atinge cel mai înalt nivel”, a declarat Gică Hagi în The Scottish Sun.

Regele isi lauda printul Ianis Hagi in presa din Scotia
Regele isi lauda printul Ianis Hagi in presa din Scotia

Ianis Hagi, sezon de vis în Scoția

Ianis Hagi a avut un sezon de vis în Scoția alături de Rangers. Internaționalul român a avut un rol determinant în câștigarea titlului de către echipa antrenată de Steven Gerrard. Mai mult, „protestanții” au încheiat sezonul fără nicio înfrângere în campionat. Hagi a înscris șase goluri și a dat și nouă pase decisive în 27 de meciuri.

Astfel, el a stârnit interesul mai multor cluburi importante din Europa. Lazio, Sevilla și Galatasaray și-au manifestat interesul pentru fiul lui Gică Hagi. El este considerat însă mult prea important pentru clubul scoțian, iar Steven Gerrard dorește ca românul să continue pe Ibrox.

Ianis Hagi a fost transferat în 2020 de Rangers de la Genk în schimbul sumei de 3.5 milioane de euro. Anterior, el fusese împrumutat de belgieni în Scoția pentru a doua parte a sezonului 2019-2020. Cei de la Genk l-au cumpărat în vara lui 2019 de la Viitorul pentru 4.7 milioane de euro. În prezent, Ianis este cotat de către site-ul de specialitate Transfermarkt la 6 milioane de euro.

Ianis Hagi a evoluat în această săptămână în tricoul echipei naționale, în amicalele cu Georgia (scor 1-2) și cu Anglia (0-1). Cu Georgia a început titular, fiind înlocuit în minutul 77 cu Claudiu Keșeru. Iar în meciul cu Anglia, de la Middlesbrough, a intrat în minutul 66, în locul lui Alibec.