Regele rămâne Gică Hagi. Echipa națională U19 este plină de jucători legitimați la Farul Constanța

Ștefănescu Dragoș / 26.05.2022, 21:44
Regele rămâne Gică Hagi. Echipa națională U19 este plină de jucători legitimați la Farul Constanța

A fost anunțat lotul extins de jucători convocați la naționala României U19 pentru Campionatul European din Slovacia. Nu mai puțin de 8 ”tricolori” vin de la Farul Constanța.

Lotul extins de jucători convocați la naționala României U19. Echipa lui Gică Hagi dă cei mai mulți ”tricolori”

În cursul zilei de miercuri, jucătorii naționalei U19 a României s-au reunit înaintea Campionatului  European din Slovacia. Adrian Văsâi a chemat 27 de fotbaliști pentru stagiile de pregătire de la Miercurea Ciuc (27 mai – 3 iunie) și de la Centrul Național de la Buftea (28 iunie – 1 iulie). Dintre aceștia vor fi aleși doar 20 de jucători ce vor face deplasarea în Slovacia. Nu mai puțin de 8 ”tricolori” vin de echipa lui Gică Hagi, Farul Constanța. De la FCSB au fost chemați doi jucători, iar de la Rapid unul singur.

Lotul convocat de selecționerul Adrian Văsâi:

Portari: Robert Popa (U Craiova 1948), Alexandru Borbei (US Lecce/Italia), Denis Lungu-Bocean (SV Kuchl/Austria), Mihai Pînzariu (CFR 1907 Cluj)

Fundași: Alexandru Pantea (FC Hermannstadt), Sergiu Pîrvulescu (ACS Petrolul 52), Gabriel Dănuleasă, Dan Sîrbu (ambii Farul Constanța), Andrei Coubiș (AC Milan/Italia), Denis Radu (Politehnica Timișoara), Adrian Nicolae (CS Blejoi), Alexandru Șuteu (FCSB)

Mijlocași: Nicolas Popescu, Ștefan Bodișteanu, Eduard Radaslavescu, Răzvan Tănasă, Enes Sali (toți Farul Constanța), Andrei Pandele, Claudiu Negoescu (ambii FC Metaloglobus), Rareș Ilie (FC Rapid 1923), Doru Andrei (Politehnica Timișoara), Paul Coza (Unirea Constanța), Aurelian Ciuciulete (FCSB), Christo Bolohan (Unirea Slobozia),

Atacanți: Andreas Chirițoiu (Unirea Constanța), Luca Andronache (Farul Constanța), Valentin Dumitrache (Academica Clinceni)

Campionatul european din Slovacia se desfășoară în perioada 18 iunie – 1 iulie. Echipa României U19 face parte din Grupa A, alături de Slovacia, Italia şi Franţa. Anglia, Israel, câştigătoarea grupei 6 de calificare şi Austria se vor duela în Grupa B. La începutul lunii iunie va fi decisă și cea de a opta echipă de la EURO.  Olanda (gazdă), Ucraina, Serbia şi Norvegia se luptă pentru ultimul loc disponibil la turneul final din Slovacia.

Dumitru Dragomir, impresionat de Rareș Ilie. ”Este cel mai bun tânăr jucător din țară!”

Rareș Ilie (19 ani) a impresionat în acest sezon în tricoul Rapidului. Evoluțiil sale excelente l-au adus în atenția mai multor echipe din străinătate.

Calitățile evidente ale lui Rareș Ilie au fost lăudate și de Dumitru Dragomir. Fostul președinte de la LPF consideră că Ilie este cel mai valoros tânăr fotbalist din Liga 1.

Îl admir și pe Mutu, la fel ca și pe Miță (n.r. Mihai Iosif), sunt antrenori buni amândoi. Copiii Giuleștiului au crescut în valoare, iar cel pe care l-a adus fiul meu la Rapid, Rareș Ilie este cel mai bun tânăr jucător din țară la această oră.

E mai bun decât Tavi Popescu la această ora, pentru că are aspect comercial mai bun decât Tavi Popescu. O să mă întrebi ce înseamnă aspect comercial, și la înălțime, și la masă musculară, aspect fizic, inclusiv la educație, dacă vreți”, a declarat Dumitru Dragomir la Pro Arena.