Reghecampf a preferat banii, dar profesional e în cădere maximă. N-a mai luat un trofeu de 5 ani

Bogdan Solomon 19.09.2023, 17:19
Reghecampf a preferat banii, dar profesional e în cădere maximă. N-a mai luat un trofeu de 5 ani

Laurențiu Reghecampf i-a spus adio Universității Craiova, atras de salariul uriaș pe care i l-au oferit șeicii, dar este în cădere maximă din punct de vedere profesional. Ultimul trofeu a fost cucerit cu 5 ani în urmă.

Atras de bani, dar profesional e în cădere maximă. Reghecampf n-a mai luat un trofeu de 5 ani

Doar două luni a durat cel de-al doilea mandat al tehnicianului pe banca formației din Bănie. Adus de Mihai Rotaru în speranța că va reuși să cucerească mult doritul titlu, acesta a preferat banii arabilor.

Financiar este, fără îndoială, o adevărată lovitură, dar din punct de vedere profesional lucrurile  nu stau deloc așa. La Al Riad, se va lupta pentru salvarea de la retrogradare, nicidecum pentru performanță. Cel din urmă este, de altfel, un aspect la care „Reghe” a rămas de multă vreme restant.

Ultimele sale trofee datează din 2018, când antrena tot în Golf, dar pe Al Wahda. Atunci reușea să cucerească două Cupe ale Ligii și două Supercupe. Acum preia o echipă aflată la ananghie, pe 16 în clasament, cu doar 4 puncte acumulate în 6 etape. Această poziție duce automat în eșalonul secund.

Cariera de antrenor a lui Laurențiu Reghecampf a început în 2010, la Gloria Bistriţa, ca un an mai târziu să ajungă la FC Universitatea Craiova, echipă patronată de Adrian Mititelu, unde avea să reziste, însă, doar o lună. Au urmat CS Snagov, Concordia Chiajna și Steaua (n.r. actuala FCSB). Cu aceasta din urmă a reușit cele mai mari performanțe, cucerind două titluri, o Supercupă și o Cupă a Ligii.

În afară de Al Wahda, pe plan extern le-a mai pregătit pe Al-Hilal, Litex Loveci, Al Wasl și Neftchi Baku. Azerii l-au demis chiar în această vară și l-au numit în locul său pe Adrian Mutu. La finalul celui de-al doilea mandat, Universitatea Craiova ocupă poziția a treia, cu 17 puncte, la patru în spatele liderului FCSB.

Gică Craioveanu, surprins de plecarea lui „Reghe”: „Era personajul principal”

Decizia tehnicianului de a pleca de la Universitatea Craiova i-a luat prin surprindere pe foștii mari jucători. Gică Craioveanu – cel care până mai ieri ocupa și funcția de director de imagine – s-a arătat chiar îngrijorat de situația pe care o traversează echipa sa de suflet.

„Mă surprinde, normal! Mă surprinde pentru că s-a pariat pe Reghe, s-a pariat pentru un proiect în care el era personajul principal. Şi uite, după foarte puţin timp pleacă. Va fi greu, pentru că echipa începuse să se obişnuiască cu sistemul lui de joc, cu metodele lui de joc şi de antrenament.

Dacă va veni cineva, va trebui să vină cineva care să continue pe acest sistem de joc. Este foarte greu la o echipă să vină un antrenor cu un sistem nou, pentru ca vi nevoie de timp. Ştim cu toţii că nu numai la Craiova, dar niciunde în fotbalul românesc nu există timp pentru a aştepta, să fie o criză de rezultate. De asta sunt surprins şi nu îmi place. Eu speram ca Reghe să rămână pentru că s-a pariat pe el şi s-a avut încredere în el”, a declarat acesta, conform as.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe