Regrete amare ale lui Mihai Stoichiță: ”Eram siguri de o medalie la Jocurile Olimpice”. Ce s-a întâmplat cu echipa națională

Gabriel-Alexandru Ioniță / 22.07.2021, 17:18
Regrete amare ale lui Mihai Stoichiță: ”Eram siguri de o medalie la Jocurile Olimpice”. Ce s-a întâmplat cu echipa națională

Regrete amare ale lui Mihai Stoichiță după primul meci al României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Selecționata lui Mirel Rădoi a învins cu 1-0 pe Honduras după autogolul lui Oliva din minutul 45+1, venit în urma unui corner executat de Andrei Ciobanu. Naționalei României i-au crescut astfel destul de mult șansele la calificarea din grupe. Mai ales că Noua Zeelandă a produs surpriza și a învins Coreea de Sud cu scorul de 1-0.

După meci, Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a apreciat că victoria jucătorilor lui Rădoi a fost meritată. De asemenea, el a explicat că echipa Hondurasului este una destul de puternică. Spre deosebire de România, ei s-au prezentat la Tokyo cu cel mai bun lot pe care îl aveau la dispoziție.

Regrete amare ale lui Mihai Stoichiță: ”Eram siguri de o medalie la Jocurile Olimpice”

Stoichiță s-a folosit de această situație pentru a-și arăta încă odată nemulțumirea referitoare la faptul că jucători extrem de importanți pentru echipa olimpică nu au fost lăsați de cluburile de care aparțin să facă deplasarea în Japonia. El a spus chiar că România ar fi avut șanse mari la o medalie dacă Rădoi nu ar fi fost pus în postura de a face modificări repetate la nivelul lotului.

Este meritată victoria. Eu o cunosc foarte bine pe Honduras și cât de buni sunt. Ei, spre deosebire de noi, au venit cu ce au mai bun în țară, noi am venit cu o echipă care, la prima vedere, a fost încropită. Dar trebuie felicitați băieții ăștia. Este foarte bine, e o mândrie pentru mine. De 57 de ani așteptam o nouă victorie și cred că acest lucru ne face mândri. N-am fost frumoși, dar am fost eficaci.

Filosofia de joc, de astăzi, a fost exact cea care trebuia. Sper ca acest meci să fie încă o piatră la temelia pregătirii fizice, pentru că trebuie să recunoaștem că nu suntem în cea mai bună formă. Sper ca refacerea lor, după acest meci, să fie excelentă și sa avem prospețime la meciul următor.

Acești tineri băieți cred că pot fi convinși de Mirel că, cu un pic de suferință putem să ajungem sus. Eram siguri de o medalie în cazul în care am fi respectat mai mult această competiție. Nu ar trebui să desconsiderăm o competiție în care Spania aduce șapte titulari din naționala mare. Dacă am fi avut un lot definit și nu tot timpul supus unor decizii de ultimă oră, probabil că am fi fost îndreptățiți sigur să tânjim după o medalie. Eu am mare încredere în ei, pentru că îi cunosc”, a spus Mihai Stoichiță la TVR.