Dublă de aur pentru Larisa Iordache la Europenele de gimnastică! Final de suspans la sol. Nota româncei a fost modificată după contestație

Marian Cărăvan 20.12.2020, 13:53
Dublă de aur pentru Larisa Iordache la Europenele de gimnastică! Final de suspans la sol. Nota româncei a fost modificată după contestație

UPDATE, ora 16:36. Larisa Iordache a primit 13,050 pentru evoluția sa din finala de la sol, dar a fost făcută contestație. Suspansul a durat câteva minute, iar după revederea exercițiului, Larisei i-a fost acordată nota 13,450, cu care a obținut a doua medalie de aur. Reprezentanta gazdelor, Goksu Sanli Uctas, a fost pentru câteva clipe campioană europeană la sol. Notată cu 13,100, aceasta a primit argintul. Medalia de bronz i-a revenit sportivei Lihie Raz, din Israel, notată cu 12,750. 

Larisa Iordache a cucerit trei medalii în finalele pe aparate de azi: aur la bârnă și sol, și argint la sărituri. Tot azi, Silviana Sfirigu a devenit vicecampioană europeană la bârnă.

Larisa Iordache a cucerit doua medalii de aur si una de argint in finalele pe aparate
Larisa Iordache a cucerit doua medalii de aur si una de argint in finalele pe aparate

UPDATE, ora 15:48. Dublă românească în finala de la bârnă! Se intonează imnul României în sala de la Mersin! Larisa Iordache a câștigat titlul european, cu nota 14,000. Vicecampioană europeană este Silviana Sfiringu, notată cu 13,800. Anastasiia Motak (Ucraina) a obținut bronzul, cu nota 13,100. Avem trei medalii în finalele pe aparate, după argintul Larisei Iordache de la sărituri. Urmează ultima finală a zilei, la sol, cu Larisa Iordache și Antonia Duță.

Larisa Iordache (aur) si Silviana Sfiringu (argint) in finala de la barna Captura TVR 2
Larisa Iordache (aur) si Silviana Sfiringu (argint) in finala de la barna Captura TVR 2

UPDATE, ora 14:59. Larisa Iordache încheie finala de la paralele în afara podiumului, dar mai are două șanse la medalii, la bârnă și sol. Intră și Silviana Sfiringu, în finala de la bârnă, și Antonia Duță, la sol.

Larisa Iordache, dupa finala de la paralele Captura TVR2
Larisa Iordache, dupa finala de la paralele Captura TVR2

UPDATE, ora 14:25 / Larisa Iordache a obținut medalia de argint la sărituri, în finalele pe aparate la Europenele de gimnastică artistică feminină de la Mersin. Gimnasta noastră a avut o medie a săriturilor de 13,875, devenind vicecampioană europeană. Titlul continental a fost câștigat de Zsofia Kovacs (Ungaria), în timp ce medalia de bronz i-a revenit gimnastei Anastasiia Motak (Ucraina). Larisa Iordache intră imediat și în finala de la paralele.


La Campionatul European de gimnastică artistică feminină de la Mersin, din Turcia, au loc astăzi finalele pe aparate. Reîncep emoțiile pentru români. Larisa Iordache e calificată în toate cele patru finale, la sărituri, paralele, bârnă și sol. Alături de ea, în finalele din această după-amiază, le putem urmări și pe Ioana Stănciulescu (la sărituri), Silviana Sfiringu (la bârnă) și pe Antonia Duță (la sol). Ioana Stănciulescu este prima rezervă în finala de la paralele.

Finalele încep la ora 14, cu Larisa Iordache și Ioana Stănciulescu în finala de la sărituri. Larisa Iordache a avut a treia notă în calificări la sărituri, 13,716. Ioana Stănciulescu s-a calificat de pe locul 6, fiind notată cu 13,383.

Ziua a început excelent pentru delegația României. Cu patru medalii de aur din patru posibile pentru Ana Maria Bărbosu în finalele pe aparate ale junioarelor.

După titlul pe echipe la junioare, au venit și aceste superbe rezultate în finalele pe aparate de la Europeanul de la Mersin. Sportiva noastra și-a adjudecat titlurile la sărituri, paralele, bârnă și sol.
Mara Ceplinschi a obținut argintul la sol, iar Andreea Preda a luat bronzul la bârnă.

România, medalie de argint pe echipe la senioare

În componența Larisa Iordache, Daniela Trică, Antonia Duță, Silviana Sfiringu și Ioana Stănciulescu, România a obţinut sâmbătă medalia de argint în proba pe echipe la Campionatul European de Gimnastică.

Lupta pentru primul loc a fost una foarte strânsă, dar în cele din urmă Ucraina a reuşit să se impună. 154,663 este punctajul pe care l-a obţinut Ucraina, în vreme ce România a avut 154,496. Pe locul 3 s-a clasat Ungaria, cu 151,597. România obţinuse calificarea în finala pe echipe de pe primul loc, dar nu a reuşit să menţină această poziţie după evoluţiile de ieri.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe