Remiza cu Inter Milano l-a distrus pe Robert Lewandowski: „Am vrut atât de mult să marcăm, încât am uitat să ne apărăm”

Gabriel-Alexandru Ioniță 13.10.2022, 19:22
Remiza cu Inter Milano l-a distrus pe Robert Lewandowski: „Am vrut atât de mult să marcăm, încât am uitat să ne apărăm”

Robert Lewandowski a fost, cum era de așteptat, foarte dezamăgit după meciul terminat la egalitate de Barcelona pe teren propriu cu Inter Milano în etapa a patra a fazei grupelor din UEFA Champions League, scor 3-3. Atacantul polonez în vârstă de 34 de ani a marcat două goluri pentru echipa antrenată de Xavi Hernandez, însă nu a fost suficient.

Robert Lewandowski, supărat pe ușurința cu care echipa sa a primit goluri în meciul cu Inter Milano

Echipa catalană a încasat goluri în urma unor contraatacuri „fulger” ale italienilor, fapt subliniat și de Lewandowski după meci. El s-a arătat cumva deranjat de lejeritatea cu care echipa sa a primit cele trei goluri, dar a încercat să explice prin a spune că el și colegii săi au încercat să atace cu mai mulți oameni, motiv pentru care s-au creat spații mari în apărare.

„Ne-am dorit atât de mult să înscriem goluri că uneori am uitat de apărare și de contraatacurile rivalilor. Inter ajungea cu foarte multă ușurință în careul nostru și își crea situații în care aveau spații. Am avut multe accidentări în echipă în ultimele săptămâni, nu e ușor să schimbi constant alinierea. Ne lipsește stabilitatea și poate din acest motiv apar astfel de meciuri.

Inter este un rival dur pentru un atacant. Se apără cinci jucători și există și un mijlocaș defensiv. Atunci încercăm să atacăm cu mai mulți jucători pentru ca unul dintre noi să poată acoperi zona descoperită. Am marcat trei goluri dar am încasat tot atâtea. Ne simțim dezamăgiți pentru că nu am reușit să câștigăm. Uneori e nevoie de sânge rece și calm pentru a putea câștiga”, a spus Robert Lewandowski după meciul de pe Camp Nou, citat de Mundo Deportivo.

Barcelona este aproape eliminată încă după faza grupelor Champions League pentru al doilea sezon consecutiv

În urma acestui rezultat, șansele Barcelonei la calificarea în optimile de finală ale UEFA Champions League sunt în mare măsură periclitate. Catalanii se află pe locul 3 în grupa C, cu doar 4 puncte obținute în 4 etape. Distanța până la Inter Milano, ocupanta locului doi, este în acest moment de 3 puncte. În cazul în care echipa de pe Giuseppe Meazza va învinge Viktoria Plzen pe teren propriu în etapa viitoare, atunci ea își va adjudeca matematic accederea în optimile de finală.

În paralel, Barcelona va juca pe teren propriu cu Bayern Munchen, echipă calificată deja în optimi, cu maximum de puncte după primele 4 etape. Este deci destul de greu pentru echipa lui Xavi să obțină calificarea mai departe. Cel mai probabil, ea va fi nevoită să joace acel play-off pentru a continua în fazele eliminatorii din Europa League. Așa cum s-a întâmplat și sezonul trecut.

Urmăriți Playsport.ro și pe